6 червня 2019 року вже втретє у Львівському національному аграрному університеті відбулось вручення стипендії імені Ярослава Зайшлого. Таку можливість створила для університету засновниця цієї стипендії – Ірена Белл, донька відомого громадського діяча, педагога та кооператора Я. Зайшлого. Пані Ірена впродовж багатьох років є однією з найяскравіших представниць української громади в Канаді як віце-президент Оттавського відділу Конгресу українців в Канаді, член Ради директорів Канадського фонду українських досліджень, старший радник Ради директорів кафедри українознавства в Університеті Оттави та багатьох інших громадських, наукових інституцій і засобів масової інформації. У 2016 році п. Ірена звернулася з ініціативою щодо заснування стипендії імені її батька для кращих студентів ЛНАУ, яку підтримала Вчена рада університету.

Розпочинаючи вручення, ректор університету, академік НААНУ Володимир Снітинський відзначив, що цю стипендію надають тим студентам, які мають найкращі показники у навчанні за аграрними програмами, у науковій та суспільно-громадській роботі. Цьогоріч студентська самоврядна організація ЛНАУ «Основа» рекомендувала до вручення стипендії імені Ярослава Зайшлого (протокол №37 від 20 травня 2019 року) студентку IV курсу факультету агротехнологій і екології (спеціальність «Екологія») Оксану Зусько та студентку І курсу факультету механіки та енергетики (спеціальність «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка») Ольгу Турчиняк. Ці кандидатури були передані на розгляд засновниці цієї стипендії п. Ірені Белл.

Обидві студентки навчаються на відмінно, беруть активну участь у науковому та громадському житті університету, зокрема Оксана Зусько здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт за напрямом «Екологія», в якому взяли участь понад 120 учасників із 65 закладів вищої освіти України (тема дослідження: «Використання відновлюваних джерел енергії у плануванні екотуристичних об’єктів»). Також Оксана виборола диплом І ступеня на Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Агроекологія» поміж 40 учасників з 14 ЗВО України.

Ольга Турчиняк є активною учасницею Народної капели бандуристів та Народного ансамблю «Троїсті музики» ЛНАУ, окрім цього проявляє себе у навчальній та науковій роботі, зокрема займається дослідженнями у галузі механізації та електрифікації сільського господарства. 

Вручаючи високу нагороду стипендіаткам, ректор побажав нашим студентам і надалі успішно розвиватись у сфері аграрної науки та реалізувати себе за фахом, примножуючи славу рідної альма-матер. Особливі слова вдячності ректор університету В. Снітинський висловив п. Ірені Белл, яка сьогодні активно продовжує справу свого батька, щиро вболіває за розвиток українського громадянського суспільства та особливо підтримує студентство.

Перший проректор ЛНАУ, професор В. Боярчук, підкресливши роль Ярослава Зайшлого як одного із найактивніших діячів українського кооперативного руху у пропагуванні передових технологій в аграрній сфері та формуванні українського аграрного шкільництва, побажав українській молоді плідно продовжувати справу своїх попередників.

Завідувач кафедри генетики, селекції та захисту рослин професор П. Завірюха, вітаючи представниць факультету агротехнологій і екології та факультету механіки та енергетики із нагородою, розповів про найважливіші віхи у житті та діяльності Ярослава Зайшлого.

В. о. доцента кафедри гуманітарної освіти А. Куза відзначила, що студенти нашого навчального закладу, мабуть, небезпідставно були обрані для такої високої відзнаки, адже у ЛНАУ свято шанують справжніх патріотів – таких, як п. Ірена Белл, яка є незаперечним прикладом для української молоді.