16 лютого 2022 року у Львівському національному університеті природокористування відбулась урочиста академія, присвячена Дню єднання, встановленому Указом Президента України від 14 лютого 2022 року № 53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства».

 

Урочиста академія, присвячена Дню єднання, має символічне значення і спрямована на підтримку інтерпретації України у світі як незалежної соборної держави, в якій усі регіони об’єднуються для захисту територіальної цілісності країни, а також з метою протидії гібридним загрозам та інформаційно-пропагандистському впливу.

 

Розпочалась урочиста академія виступом ректора Львівського національного університету природокористування, академіка Національної академії аграрних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України, дійсного члена Академії вищої школи України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки 2019 року, професора, доктора біологічних наук Володимира Васильовича Снітинського. Студентські лідери ЛНУП підняли Державний Прапор України. Народна хорова капела «Джерела Розточчя» (художній керівник Христина Венгрин), викладачі та співробітники ЛНУП виконали Державний Гімн України «Ще не вмерла Україна». Завершилось дійство молитвою за Україну «Боже великий, єдиний».