7-12 жовтня 2022 р. на запрошення Федерації профспілок робітників Данії 3F (United Federation of Danish Workers 3F) проходив візит української профспілкової делегації з представників профспілок агропромислового комплексу і житлово-комунального господарства України.
Участь в даному візиті взяла й Первинна профспілкова організація студентів та аспірантів Львівського національного університету природокористування, яку представляла перший заступник голови профкому, студентка групи Мо-21 Яна Мітленко.
Щира подяка за таку можливість та сприяння в даній поїздці ректору університету Володимиру Снітинському та голові Львівської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу Михайлу Тарнавському.


Під час візиту гості дізналися про роботу 3F – найбільшої та найрізноманітнішої профспілки Данії, що об’єднує представників шести основних галузей, таких як промисловість, транспорт, будівництво, а також «зелені», державні й приватні готельні та ресторанні послуги. Ідеї 3F розповсюджені у понад 173 країнах світу та спрямовані на політику рівності між представниками різних соціальних груп.
Окремою частиною стала презентація 3F Odense GOPS – відділу, який налічує 3200 членів з екологічних і державних галузей, сфери готельного та ресторанного бізнесу і надання приватних послуг.
Профспілка 3F має лояльних членів у FAG Ukraine, тож переймається рівними можливостями різних працівників України. Показово, що Первинна профспілкова організація студентів та аспірантів Львівського національного університету природокористування традиційно прагне до впровадження головних трендів сучасності, створюючи рівні умови для навчання здобувачам вищої освіти із різними поглядами та соціальними умовами.
Для української делегації виступали: Ентоні Сільвестер, національний політичний радник федерації 3F, консультант з ринку праці, інтеграції та освіти; Алла Навроцька, працівниця проєкту та організаторка відділення 3F Odense; викладачі федерації 3F.
Окремо варто відзначити зустріч делегації з Михайлом Видойником, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Королівстві Данія, який поінформував про основні напрямки взаємодії України і Данії та відзначив важливість налагодження двостороннього діалогу між профспілковими активістами двох країн з огляду на постійне зростання кількості українських працівників в Данії та необхідність захисту їхніх трудових прав, розповів про організацію проживання та працевлаштування тимчасово переміщених осіб у Данії. Також обговорили складні питання, з якими сьогодні стикається 3F, зокрема так званий соціальний демпінг. 3F надає підтримку мігрантам за умови дотримання ними встановлених у Данії трудових принципів.
11 жовтня профспілкова делегація у повному складі взяла участь у мирному мітингу на підтримку України. Сотні людей вийшли на вулиці та площі Копенгагена, протестуючи проти російських обстрілів регіонів України 10 жовтня. Участь у мітингу взяли представники діаспорських організацій українців в Данії, тимчасово переміщені особи з України, а також громадяни Данії, які підтримують Україну в боротьбі із російською агресією. Збиралися, зокрема, біля дипломатичних установ росії, вимагаючи визнати її державою-спонсором тероризму, а також посилити військову підтримку українських Збройних Сил, які відстоюють суверенітет і територіальну цілісність України.