У Львівському НУП розпочалися навчання за програмою «Військово-медична та психологічна підготовка здобувачів вищої освіти». Дана програма була ініційована ректором університету академіком НААНУ Володимиром Снітинським. Зміст програми та період її виконання перед здобувачами вищої освіти університету представив проректор з НВР Юрій Дубневич.
Перший тренінг «Основні правила поводження зі зброєю» провели досвідчені інструктори ГО «Ціль» Ярослав Кривуля та Андрій Жидик. Інструктори розповіли про основні правила поводження зі зброєю, наголосивши на тому, що правильне поводження з вогнепальною зброєю дуже важливе для безпеки людей навколо та самого користувача.
Ось кілька основних правил, яких потрібно дотримуватися при поводженні з вогнепальною зброєю:


- Завжди розглядайте вогнепальну зброю як зброю. Не торкайтесь її, якщо не знаєте, як її використовувати.
- Завжди перевіряйте, чи зброя знаходиться в безпечному стані. Переконайтеся, що вона розряджена та відключена, перед тим, як взяти її в руки.
- Завжди навчайтеся використовувати зброю під керівництвом досвідченого інструктора та дотримуйтеся його вказівок.
- Ніколи не направляйте вогнепальну зброю на людей чи тварин. Навіть якщо ви впевнені, що зброя не заряджена, завжди поводьтеся так, наче вона готова до використання.
Учасники даної програми мали змогу здобути практичні навички з розбирання і складання автоматів АК-74 та автоматів натівського зразка на базі AR-15, вогневої підготовки та основ стрільби.