12 квітня 2023 року у класі рисунку кафедри архітектури Львівського національного університету природокористування відбувся майстер-клас з писанкарства, в якому взяли активну участь студенти факультету будівництва та архітектури. Організаторами заходу були доктор мистецтвознавства, доцент, в.о. професора кафедри архітектури Романа Василівна Кюнцлі, заступник декана з виховної роботи факультету будівництва та архітектури ЛНУП Олена Володимирівна Дерпак та художник Степан Ярославович Пісьо.
Романа Василівна розповіла присутнім про особливості українських традицій писанкарства, давню звичаєву символіку писанок, а також ознайомила з технікою їх виготовлення. Зокрема, Романа Василівна зазначила, що писанка як унікальний український символ Великодня поєднує язичницькі і християнські традиції, символізує весняне пробудження життя та природи.
Студенти з особливим азартом і трепетом узялися до роботи, дехто писачок брав уперше, але цей досвід був цікавим та приємним. Кожен намагався створити своїми руками щось особливе, а декому вдалося зробити справжню красу.


Також за підтримки декана факультету будівництва та архітектури та завідувача кафедри архітектури митцям факультету разом зі студентами вдалося створити оригінальний великодній символ – півтораметрову писанку, яка своїми життєдайними кольорами вселяє надію і радість воскресіння Господнього і воскресіння з руїн нашої України.