26 квітня – День пам’яті Чорнобильської трагедії та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Щоб вшанувати жертв та ліквідаторів вибуху на Чорнобильській АЕС і нагадати про необхідність бережного ставлення до довкілля та техніки, у ЛНУП було проведено виховний захід. На початку заходу проректор з НВР Юрій Дубневич представив аудиторії працівника університету Юрія Чеснока, який 37 років тому мужньо боровся з «мирним атомом», та вручив йому подяку від ректора Львівського національного університету природокористування, академіка НААНУ Володимира Снітинського.
Здобувачі вищої освіти та наставники академічних груп мали змогу поспілкуватися з ліквідатором в рамках тематичної зустрічі «Чорнобиль: пам’ять, подвиг, відгомін», ознайомитися з презентацією «37-мі роковини з часу катастрофи», яку підготувала представниця профкому студентів та аспірантів університету Софія Божейко.
Усі присутні отримали вичерпні відповіді від учасника тих трагічних подій. Також у Науковій бібліотеці ЛНУП проходить книжкова виставка, присвячена 37-м роковинам Чорнобильської трагедії.
Щиро дякуємо ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС за відвагу, самовідданість і мужність!