У Львівському національному університеті природокористування з 14 листопада до 15 грудня 2023 року відбувалось навчання за навчально-тематичною програмою «Основи кібербезпеки та кібергігієни при використанні онлайн-ресурсів». Цей курс став важливим етапом у підвищенні рівня знань, вмінь та навичок у сфері кібербезпеки для науково-педагогічних та педагогічних працівників Львівського НУП та його структурних підрозділів.

Мета створення курсу – надати комплексні знання та навички у сфері кібербезпеки та кібергігієни. Ключові аспекти навчально-тематичної програми були спрямовані на ознайомлення слухачів з основними поняттями кібербезпеки; загрозами сучасного інтернет-простору; стратегіями для захисту особистих та корпоративних даних. Заняття охоплювали актуальні теми щодо захисту від кіберзагроз, безпеки даних, фішингу та засобів кібергігієни. Отримання практичних навичок слухачами курсу стало можливим завдяки використанню різних онлайн-платформ – Zoom, Microsoft Teams та Moodle.
Усі активні учасники навчання отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації, яке підтверджує успішне проходження курсу в обсязі 90 годин (3 кредити ЄКТС), а також сертифікати інших навчальних платформ:
- Дія.Освіта («ChatGPT для підвищення власної ефективності», «Персональна гігієна»);
- Prometheus («Дезінформація: види, інструменти та способи захисту», «Інформаційна гігієна під час війни»).
Особлива подяка менторам курсу, доцентам кафедри інформаційних технологій Володимиру Станьку та Богдану Шувару, за цікаву й корисну інформацію, а також за те, що ділилися власним досвідом та давали цінні практичні поради.
Дякуємо всім учасникам курсу за активність і сподіваємося, що здобуті знання допоможуть залишатися безпечними в онлайн-середовищі, уникати кіберзагроз та ефективно послуговуватися цифровими ресурсами.
Бажаємо вам подальших успіхів у професійному та особистому розвитку!