У Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти з 4 до 13 березня 2024 р. проходили курси підвищення кваліфікації фахівців відділів фітосанітарних процедур фітосанітарних лабораторій України, до яких долучилися представники Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Чернівецької фітолабораторій та випробувальної лабораторії ТОВ «Балтік Контрол Юкрейн».
Підвищення кваліфікації працівників лабораторій проходило в рамках навчально-тематичної програми «Відбір проб сільськогосподарської продукції в процесі карантинного огляду та експертизи».
Для викладання навчального матеріалу були залучені науково-педагогічні працівники кафедри генетики, селекції та захисту рослин – завідувач кафедри Юлія Голячук, доценти Олег Андрушко, Галина Косилович, а також професор кафедри технологій у рослинництві Іван Шувар та доцент кафедри фізики, інженерної механіки та безпеки виробництва Юрій Ковальчук.
Окрему подяку висловлюємо ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія», працівники якої не тільки підвищували свою кваліфікацію на курсах, але й взяли участь в якості експертів при викладанні навчального матеріалу. Так, заняття на базі відділу фітосанітарних процедур ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія» проводили завідувач відділу біологічного методу захисту рослин Роман Лита та головний фахівець, керівник з якості Наталія Трухим.
Хочемо подякувати колегам за активність під час проходження навчання та побажати нових звершень і професійного зростання.