21 березня 2024 року на базі Львівського національного університету природокористування регіональною кваліфікаційною комісією у Львівській області було проведено кваліфікаційний іспит для претендентів на отримання свідоцтв сільськогосподарських дорадників та сільськогосподарських експертів-дорадників.
На початку іспиту з вітальним словом до всіх учасників звернулися в.о. ректора Львівського НУП Василь Лопушняк та директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман, які наголосили на важливості дорадництва в аграрній сфері, а також пріоритетних напрямах його розвитку.

Голова регіональної кваліфікаційної комісії, начальник управління розвитку сільськогосподарського виробництва, аграрного ринку та продовольства департаменту агропромислового розвитку Оксана Мулик наголосила на процедурі проведення іспиту, механізмі оцінювання письмових робіт, а також порядку підведення підсумків складання іспиту.
В склад регіональної кваліфікаційної комісії увійшли: начальник відділу розвитку аграрного ринку та продовольства управління розвитку сільськогосподарського виробництва, аграрного ринку та продовольства департаменту агропромислового розвитку Катерина Олинець; головний спеціаліст відділу розвитку аграрного ринку та продовольства управління розвитку сільськогосподарського виробництва, аграрного ринку та продовольства департаменту агропромислового розвитку Степанія Цудна;  член правління ГО «Львівська аграрна палата» Леонід Олійник; начальник відділу рослинництва і тваринництва та аграрної інфраструктури управління розвитку сільськогосподарського виробництва, аграрного ринку та продовольства департаменту агропромислового розвитку Світлана Долинська; директор благодійної організації «Львівська аграрна дорадча служба», президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Іван Паньків; завідувач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК ім. І.В. Поповича Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Ґжицького Павло Музика; проректор з наукової роботи Львівського національного університету природокористування Богдан Гулько.
Допущеними до складання іспиту були 40 осіб, які пройшли відповідне навчання (26 осіб – на експерта-дорадника, 14 – на сільськогосподарського дорадника).
Нагадуємо, що відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України Львівський національний університет природокористування є регіональним координатором у Львівській області з проведення кваліфікаційного іспиту сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників.  В грудні 2023 р. на базі Навчально-наукового інституту заочної та післядипломної освіти Львівського НУП було проведено підготовку сільськогосподарських дорадників і експертів-дорадників. В цілому до освітнього процесу долучилися понад 50 осіб, з яких 40 осіб виявили бажання вперше пройти навчання, скласти іспит і стати дорадниками, а 11 – підвищити свою кваліфікацію.
Регіональна кваліфікаційна комісія під головуванням начальника управління розвитку сільськогосподарського виробництва, аграрного ринку та продовольства департаменту агропромислового розвитку Оксани Мулик відзначила високий рівень знань та практичної підготовки учасників іспиту.
За результатами іспиту відбудеться видача кваліфікаційних свідоцтв сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників із внесенням їх до Реєстру дорадників та експертів-дорадників України.