3-4 грудня у приміщенні Львівського національного аграрного університету відбувся форум молодих націоналістів з метою гуртування, навчання та обміну досвідом української патріотичної молоді. Форум зібрав понад 100 учасників із різних куточків України: Києва, Одеси, Умані, Полтави, Львова, Жидачева, Жовкви, Дрогобича, представників із добровольчого Батальйону ОУН та ін. У програму форуму, крім засідань, виступів делегації Конгресу Українських Націоналістів, доповідей, диспутів і прийняття заяв та звернень, були включені також відвідини Музею Степана Бандери та Музею історії ЛНАУ.

Степан Брацюнь, голова Конгресу Українських Націоналістів у своєму виступі сказав: «Форум недаремно відбувається у Львівському національному аграрному університеті, оскільки тут навчався Степан Бандера. Головна мета форуму – перезавантаження реферантури Українських націоналістів. Україні потрібне оновлення!».

З цікавими доповідями виступили: Олег Гірняк, головний провідник ОУН, який зазначив, що тільки ділом ми доводимо, що єдині; Наталя Пастушенко, заступник директора Львівського обласного інституту післядипломної освіти, котра переконала присутніх, що українська мова є найважливішим чинником ідентичності українця; Володимир Петранюк, актор, режисер, голова Дніпровської районної організації КУН (подарував Музеєві Степана Бандери книгу: «Чорна рілля, або Любов і Смерть Степана Бандери»); Ольга Барвінок, к. іст. н. Уманського педагогічного університету ім. П. Тичини; Тарас Гентош, член Президії Головного Проводу КУН, голова Львівської обласної організації партії; Юрій Антоняк, заступник голови ЛОО КУН; Ярослав Балановський, доцент політології Уманського педагогічного університету; Василь Шпіцер, колишній міський голова Львова; Олександр Шевченко, композитор та поет, автор збірки пісень «Чорна вишиванка» та багато інших.

Під час форуму учасники побували у музеях ЛНАУ. Цікаву екскурсію провела Антоніна Ковалів, директор Музею Степана Бандери. Ця екскурсія дала можливість більше дізнатися про визвольні змагання ХХ століття за участю та під проводом Степана Бандери. Екскурсанти дуже зацікавилися портретом Степана Бандери авторства П. Зайченка (1945 рік), віднайденим ректором університету Володимиром Снітинським на Яворівщині, оскільки є підстави вважати його писаним з натури. Учасники форуму та гості почули багато маловідомих фактів від Юрія Токарського, директора Музею історії ЛНАУ, який був свідком тодішніх подій. Опісля відбулося жваве обговорення та були зробили численні фото на згадку про візит.

Приємним збігом обставин стало те, що в суботу в Музей Степана Бандери приїхала Роксолана Лемик – депутат Львівської міської ради та племінниця Миколи Лемика (виконавця атентату у 1933 р. у Львові). Музеєві були передані унікальні та оригінальні фотографії із похорону Степана Бандери в Мюнхені та з могили Євгена Коновальця в Роттердамі. Щиро дякуємо пані Роксолані за те, що вона вибрала саме наш Музей. Згодом всі охочі матимуть можливість переглянути ці фото на стендах Музею Степана Бандери.

Оксана Качмар, керівник підрозділу з організації виховної роботи студентів зазначила: «Приємно, що такий захід відбувся саме в нас в Дублянах, оскільки наш університет являється центром національно-патріотичного виховання молоді».

Українська молоде! Доля держави та її майбутнього у твоїх руках. Але братися за стерно треба вже нині. Так, як це чинили Січові Стрільці, вояки УПА, Степан Бандера та його послідовники.