21 листопада 2019 року вся Україна відзначала шосту річницю Революції Гідності. Львівський НАУ не залишився осторонь цієї важливої події.

У фоє головного корпусу відбулася урочистість  «Шлях Гідності та Свободи» за участі університетської громади: викладачів, працівників та студентів університету.

Дійство розпочалося із пісні-реквієму «Гей, плине кача». Опісля до студентів та усіх присутніх звернулася керівник відділу з організації виховної роботи студентів ЛНАУ, в. о. доцента кафедри гуманітарної освіти Анжела Михайлівна Куза, яка  розповіла історію виникнення новітнього, але надзвичайно важливого для України свята – Дня Гідності та Свободи. Запропонувала вшанувати пам’ять усіх тих, хто віддав своє життя за волю України, хто став героєм Небесної Сотні та загинув, захищаючи територіальну цілісність нашої держави на Сході України.

Анжела Михайлівна відзначила, що події Революції Гідності змінили наше суспільство та свідомість мільйонів українців, які зрозуміли, що  Свободу і Гідність – споконвічні цінності нашого народу – необхідно захищати зі зброєю в руках. Згадала  слова найвидатнішого студента нашого університету, провідника національно-визвольних змагань українців у ХХ столітті Степана Бандери про цінність вибору Свободи для майбутнього народу і запросила після урочистості відвідати Музей С. Бандери, який створений в нашому університеті з ініціативи ректора, академіка НААНУ Володимира Васильовича Снітинського. Анжела Михайлівна пригадала, що і Помаранчева Революція, і Революція Гідності розпочались у день, коли наша церква відзначає Собор святого Архистратига Михаїла, який від найдавніших часів вважався захисником українського лицарства і сьогодні оберігає усіх, хто стоїть за правду і честь та йде шляхом Гідності і Свободи.

Капелан університету о. Іван Венгрин звернувся до присутніх із словами про свободу, відзначив цінність людської гідності як Божого Дару та у молитві просив Господа захисту та миру для України і вічного спокою невинно убієнним Героям.

Проректор з наукової роботи Ігор Богданович Яців, декан факультету агротехнологій і екології Володимир Васильович Бальковський, декан факультету механіки та енергетики Степан Йосипович Ковалишин, а також заступник декана землевпорядного факультету Наталія Євгенівна Стойко поділилися своїми спогадами про недавні події, висловили величезну подяку Героям, що воюють за наше світле майбутнє, та усім небайдужим людям, волонтерам, котрі допомагають нашим солдатам у зоні АТО.

У дійстві взяли участь творчі колективи та виконавці, які своїми піснями вшанували пам’ять усіх українських героїв. Пісню «Чорна вишиванка» виконав студент першого курсу економічного факультету Олексій Стецюк. Пісню  «Вставай, мій народе, вставай…» виконав квартет «Мрія» у складі студентів університету Мар’яни  Семко, Олексія Стецюка, Сергія Кисіля та керівника гурту Василя Солонецького. Викладач економічного факультету Михайло Іващенко виступив із піснею «В той день, коли закінчиться війна…». Завершенням урочистості стало спільне виконання усіма присутніми Державного Гімну України.

Після завершення заходу Первинна профспілкова організація студентів ЛНАУ організувала флешмоб – запалення свічок та передавання їх до пам’ятника Героям Небесної Сотні та до могили Героя Небесної Сотні Анатолія Жаловаги.

Після заходу студенти-активісти та працівники Львівського національного аграрного університету зібралися в Музеї Степана Бандери, щоб запалити свічу біля пам’ятного стенду. На стенді, який був освячений два роки тому, зображені наші загиблі Герої, Герої Небесної Сотні, які віддали своє життя за кращу долю України. Серед них наші земляки – мешканець м. Дублян Анатолій Жаловага та викладач Вишнянського коледжу ЛНАУ Володимир Жеребний.

Запалені вогники у лампадках – це лише маленька данина пам’яті загиблим від нас, живих. Герої не вмирають!