11 грудня 2023 року відбулось засідання ректорату Львівського національного університету природокористування.
Розпочав засідання в.о. ректора Василь Лопушняк, який запропонував організувати фінансову допомогу ЗСУ у вигляді щомісячного перерахунку одноденного заробітку працівників університету та доручив головному бухгалтеру Іванні Черняк оформити усі необхідні документи відповідно до чинного законодавства. Рішення було підтримано усіма членами ректорату.
Перший проректор Ірина Федів проінформувала присутніх про підготовку до акредитації освітніх програм, акцентуючи увагу на освітніх програмах РВО «Магістр», термін акредитації яких закінчується 30.06.2024 р. Також доповідачка повідомила про проведення навчально-методичної ради університету 13 грудня 2023 року.

Керівник Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула доповів про підготовку до другого семестру 2023–2024 н.р., а також наголосив на необхідності підготувати базу даних освітніх компонентів (робочі програми, силабуси та методичне забезпечення) для розробки освітніх програм на 2024–2025 н.р.
Проректор з наукової роботи Богдан Гулько у своєму виступі доповів про завершення формування звіту за результатами науково-дослідної роботи кафедр університету у 2023 році, наголосив на актуальності розвитку міжнародної співпраці у напрямі подання заявок на міжнародні грантові програми, зокрема щодо участі у програмі Interreg NEXT Польща – Україна 2021–2027, а також відзначив необхідність активізувати роботу з підготовки та подачі заявок на конкурси Національного фонду досліджень України.
Проректор з навчально-виховної роботи Юрій Дубневич доповів про організацію виховного процесу у грудні, поінформувавши про підготовку до проведення благодійного концерту «Університетська коляда» та до участі в фольклорно-етнографічному фестивалі «Від Різдва до Водохреща», який проводить Київський університет імені Бориса Грінченка.
Декани доповіли про поточну роботу факультетів під час проведення зимової заліково-екзаменаційної сесії 2023–2024 н.р. В.о. ректора Василь Лопушняк зосередив увагу на необхідності запланувати зустрічі зі стейкхолдерами для обговорення проєктів освітніх програм 2024 року.
Декан факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій Степан Ковалишин доповів про підготовку до апробаційного проведення Єдиного державного кваліфікаційного іспиту зі спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти, повідомив про заплановану на 11 грудня зустріч з керівником фірми «Інтрамоушн Україна» Романом Олійником з питань облаштування нової лабораторії машинного комп’ютерного зору, а також про проведення 13 грудня семінару «Використання САПР «SolidWorks» у навчальному процесі закладів освіти» на кафедрі машинобудування.
Директор Навчально-наукового інституту заочної та післядипломної освіти Галина Мацьків доповіла про проведення атестації студентів ОС «Бакалавр» скороченої програми, проведення курсів підвищення кваліфікації сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників та завершення підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників університету та педагогічних працівників фахових коледжів ЛНУП за програмою «Основи кібербезпеки та кібергігієни при використанні онлайн-ресурсів».
Голова профспілки Роман Шмиг проінформував присутніх про благодійну допомогу сиротам, зокрема у рамках акції «Подарунки від ректора» заплановано закупити канцелярські товари на прохання керівництва Львівського дитячого притулку. Також надано допомогу працівнику університету, який переселений зі Сходу України.
На завершення засідання в.о. ректора Василь Лопушняк та керівник відділу кадрів Любов Муховецька обговорили питання про відпустки працівників у зимовий період, ухваливши запланувати щорічну оплачувану відпустку для працівників університету з 01.01.24 р. до 05.01.2024 р.