18 грудня 2023 року відбулось засідання ректорату Львівського національного університету природокористування.
Розпочав засідання в.о. ректора Василь Лопушняк, який в особі голови профспілки ЛНУП Романа Шмига привітав колектив Львівського національного університету природокористування з нагородою від Президії ЦК Профспілки України (м. Київ) – Почесним дипломом за самовіддану працю під час воєнних дій, матеріальну підтримку Збройних Сил України, піклування про воїнів-захисників та їхні сім’ї, волонтерську роботу.
Після цього перейшли до розгляду поточних питань.

В.о. ректора Василь Лопушняк у продовження питання щодо допомоги Збройним Силам України та інших видів благодійної діяльності в університеті зазначив про велику цінність таких ініціатив і запропонував обговорити різні можливості та форми їх здійснення. В обговоренні виступили голова профспілки Роман Шмиг та проректор з навчально-виховної роботи Юрій Дубневич, які проінформували про традиційні напрями матеріальної допомоги ЗСУ в університеті та можливості їх реалізації у 2024 році, а також наголосили на актуальності подальшої організації та підтримки благодійних акцій для допомоги дітям-сиротам та людям похилого віку, які ініціюють працівники університету.
Про завершення першого семестру та підготовку до другого семестру 2023–2024 н.р. доповіли перший проректор Ірина Федів і керівник Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула. Під час обговорення увага акцентувалась на: проведенні підсумків роботи кафедр у I семестрі 2023–2024 н.р.; організації проведення опитування здобувачів «Викладач очима студентів» за результатами навчання у I семестрі 2023–2024 н.р.; удосконаленні освітнього процесу за дуальною формою навчання у ЛНУП; проведенні інструктажу з техніки безпеки у канікулярний період для здобувачів вищої освіти денної форми навчання. В обговоренні цього питання взяв участь в.о. ректора Василь Лопушняк, який наголосив на важливості віртуального освітнього середовища у вищій школі та доцільності якісного наповнення платформи Moodle навчальним контентом дисциплін, що будуть вивчатись у другому семестрі 2023–2024 н.р.
Також було узгоджено організацію роботи екзаменаційних комісій із захисту кваліфікаційних робіт (проєктів) здобувачами вищої освіти РВО «Магістр» денної та заочної форм навчання у січні 2024 р. Проректор з наукової роботи Богдан Гулько проінформував присутніх про результати патентної діяльності в університеті. Запросив на «Форум інноваційних ідей», організований Відділом міжнародних зв’язків, роботи з іноземцями та особами без громадянства ЛНУП. Наголосив на продовженні роботи на кафедрах з підготовки та подачі заявок на міжнародні грантові програми.
Проректор з адміністративно-господарської роботи Антон Косовський повідомив про результати роботи господарського відділу у 2023 р. та плани на 2024 р. В обговоренні даного питання в.о. ректора Василь Лопушняк відзначив необхідність удосконалення системи використання паливно-енергетичних ресурсів в університеті, а також визначив основні завдання щодо продовження роботи у напрямі забезпечення доступності навчальних приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.
Декани Степан Ковалишин, Володимир Бальковський, Андрій Мазурак, Павло Колодій, Володимир Ковалів проінформували про поточну роботу на факультетах. Увагу було акцентовано на підготовці проєктів освітніх програм на 2024–2025 н.р. та зустрічі зі стейкхолдерами для обговорення цих проєктів. Зокрема 19 грудня заплановано зустріч з працівниками Яворівського НПП, 21 грудня – зустріч з керівниками підприємств-стейкхолдерів, які входять до Європейської Бізнес-асоціації.