Упродовж 6-8 березня 2024 року в Львівському національному університеті природокористування відбулася Звітна студентська наукова конференція за результатами наукових досліджень 2023 року. Ця подія стала важливою платформою для 920 студентів, які взяли участь у звітних засіданнях студентських наукових гуртків, де з доповідями виступили 107 молодих вчених.
На факультеті агротехнологій та екології здобувачі вищої освіти представили наукові напрямки, що стосуються впливу систем удобрення на урожайність та якість сільськогосподарських культур, контролю чисельності бур’янів, вивчення впливу різних факторів на формування показників якості насіннєвого і садивного матеріалу сільськогосподарських культур, нормативно-правових і технологічних аспектів оцінки впливу на стан довкілля.

Основна тематика наукових доповідей студентів факультету будівництва та архітектури визначала аспекти формування навколишнього середовища архітектури будівель та споруд, проблеми гуманізації життєвого середовища повоєнної України, способи розташування садибних житлових будинків, інженерно-геологічні дослідження території будівельного майданчика, сучасні підходи до проєктування бомбосховищ, застосування ВІМ-технологій в архітектурно-будівельному проєктуванні, а також технології тривимірних ГІС в реконструкції будівель.
Студенти факультету землевпорядкування та туризму представили широкий спектр досліджень, охоплюючи актуальні питання аналізу сучасного стану та можливостей розвитку землекористування. Деякі з тем, що були розглянуті, розкривають проблеми використання та охорони земель в Україні, оцінку стану природних кормових угідь та особливостей їхнього використання, удосконалення методики високоточного нівелювання із застосуванням цифрових нівелірів.
На факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій студенти виконують наукові дослідження, що вивчають автоматизацію процесів агропромислового виробництва, розробку та вдосконалення сільськогосподарських машин, безпеку виробництва, дослідження систем сучасних автомобілів, а також використання штучного інтелекту в освітньому процесі.
У своїх доповідях студенти факультету управління, економіки та права розкрили особливості здійснення адміністративного процесу в Україні в умовах дії воєнного стану, провели аналіз програмного забезпечення управлінського процесу, визначили особливості оптимізації фінансово-кредитного механізму для прискорення розвитку інноваційних перетворень в економіці України, а також процеси становлення та розвитку системи біржової торгівлі.
Звітна конференція дозволила здобувачам вищої освіти обмінятися думками та ідеями, поглибити знання, а також визначити проблеми та перспективи реалізації рішень щодо повоєнної відбудови України за допомогою застосування новітніх технологій та методів з метою ефективного використання відновлюваних ресурсів та сприяння збереженню біорізноманіття.