З квітня 2017 р. в Університеті Наук про Життя м. Варшава (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie) розпочалось піврічне стажування викладачів факультету механіки та енергетики – першого проректора, професора кафедри енергетики В.М. Боярчука та завідувача кафедри енергетики, доцента С.В. Сиротюка, а також викладачів економічного факультету – доцента кафедри обліку та оподаткування Г.В Сиротюк і старшого викладача кафедри статистики та аналізу О.В. Фтоми.

Першим етапом стажування було погодження індивідуальних планів та програми стажування, якою передбачено ознайомлення із кафедрами університету, матеріально-технічною та навчально-методичною базами, з навчальними програмами дисциплін, вивчення технологій індивідуалізації освітньої діяльності, ознайомлення з методикою та практикою вивчення дисциплін, а також організація спільних науково-методичних заходів, в тому числі читання лекцій із дисциплін, виконання спільних наукових проектів тощо.

Також буде можливість детально ознайомитися із усіма засадами функціонування сучасного європейського університету, відвідати лекції, налагодити конструктивні зв’язки із польськими колегами.

Під час робочого візиту було погоджено зміни до навчального плану підготовки магістрів факультету механіки та енергетики відповідно до угоди про подвійні дипломи.

Одним із завдань робочої поїздки було узгодження проектної пропозиції на участь у конкурсі спільних українсько-польських науково-дослідних проектів для реалізації у 2017–2018 рр. Цікаво було дізнатися про організацію профорієнтаційної роботи в SGGW. Як і в ЛНАУ, профорієнтаційну роботу проводять серед старшокласників шкіл та коледжів, але розпочинають профорієнтацію ще в дитячому садочку.

Саме під час візиту випала нагода побувати на заході, який організував економічний факультет для діток в університеті. Професори університету демонстрували презентації в ігровій формі, які були цікаві та зрозумілі навіть маленьким дітям, організовували змагання, після якого кожна дитина отримала подаруночок. У такий спосіб дитина перебуває під безперервним впливом науковців, і в свою чергу живить науковця своїми наївними ідеями.

Набутий досвід під час стажування у SGGW неодмінно буде використано викладачами Львівського НАУ у їхній професійній діяльності, що забезпечить якісну професійну підготовку студентів.