День вишиванки у ЛНАУ 16 травня 2019 року став особливим, оскільки це свято об’єднало кілька подій, що проходять у травні. На цьому заході студентська молодь, викладачі, працівники університету возвеличили святу Пасху, українські традиції веснянок та гаївок та День матері. І символом, що об’єднав ці події, стала вишиванка як оберіг українця.

Свято вишиванки проходило під гаслом: «З самого ранку вдягни вишиванку». Від імені студентства усіх присутніх учасників привітав голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів ЛНАУ Віктор Аторвін, який нагадав про походження свята та традицію його проведення у нашому університеті.

«Христос Воскрес» пролунало у виконанні Народної хорової капели «Джерела Розточчя». Про духовне значення Дня вишиванки та возвеличення українських звичаїв, традицій розповів у своєму зверненні капелан університету, отець Іван Венгрин. Старовинні гаївки, веснянки у супроводі вокальної групи Народної хорової капели «Джерела Розточчя» під керівництвом Марії Мандзак виконали учасники Народного ансамблю танцю «Первоцвіт» разом із представниками студентського самоврядування університету.

Символічною стала пісня «Україна-вишиванка» у виконанні студентки економічного факультету Христини Зозулі. Найкращим дарунком для матерів стала пісня «Дякую тобі, мамо» у виконанні лаборанта кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, аспіранта Михайла Іващенка. «Хай буде щастя і любов» – так називалася пісня, яку усім присутнім подарувала студентка факультету агротехнологій і екології Марта Павлів. Учасники заходу в рамках святкування Дня вишиванки відвідали Музей Степана Бандери, віддали шану великому українцю та зробили спільне фото на згадку.

Завершилося Свято вишиванки спільним флешмобом «Мир над Україною». Символічне серце стало виявом великої любові наших студентів до України, до рідного університету.

Щира подяка усім учасникам Свята вишиванки у ЛНАУ: первинній профспілковій організації студентів та аспірантів ЛНАУ, ССО «Основа», Народній хоровій капелі «Джерела Розточчя» та керівнику Марії Мандзак, Народному ансамблю танцю «Первоцвіт» та керівникам Побєді Харісову та Вікторії Савюк, Центру академічного капеланства та капелану о. Івану Венгрину, звукорежисеру Олексію Качмару, постановнику Оксані Качмар.