14 травня виповнилося 100 років від дня народження Ярослави Стецько – відомої української політичної та громадської діячки, соратниці Степана Бандери, дружини ідеолога ОУН Ярослава Стецька, лідерки Антибільшовицького блоку народів, голови проводу ОУН (б) у період 1991–2001 рр., очільниці Конгресу українських націоналістів, народної депутатки Верховної Ради України трьох скликань, почесної громадянки Львова.
Усе своє життя вона присвятила боротьбі за вільну й незалежну Україну. Спочатку у підпіллі стала співорганізаторкою Червоного Хреста Української повстанської армії, жіночої мережі та юнацтва ОУН. Після Другої  світової війни в еміграції спільно з побратимами боролася з радянським тоталітаризмом, працювала керівницею сектору зовнішньої політики Проводу ОУН, стала співорганізаторкою Європейської ради за свободу, а після смерті свого чоловіка очолила Антибільшовицький блок народів (1986–2003). У 1991 році повернулась на рідну землю і розпочала активну політичну діяльність, утверджуючи українську національну ідею.


Співпраця із Ярославою Стецько вписала яскраві сторінки у літопис нашого навчального закладу. Незабутніми для нас залишаються її відвідини ЛНАУ, зокрема участь у відкритті Музею Степана Бандери у січні 1999 року, в урочистостях з нагоди освячення каменя на місці майбутнього пам’ятника Степану Бандері у Дублянах, а також у церемонії відкриття пам’ятника Степану Бандері у 2002 році.
Її вірність життєвим принципам, які викристалізувались у середовищі національно-патріотичних сил, незламність у боротьбі, непохитність віри у майбутнє нашої держави сьогодні є гідним прикладом для сучасних українців.
Світла пам'ять про цю велику жінку назавжди у наших серцях.

Ректор ЛНАУ, академік НААНУ

Володимир Снітинський