Львівський національний університет природокористування спільно з Департаментом агропромислового розвитку Львівської ОВА та Львівською аграрною палатою організували і провели 15 вересня 2023 року Міжнародну конференцію «Нові виклики та можливості для співпраці в аграрній галузі у час війни. 25 років разом з Львівською аграрною палатою».
Учасниками заходу стали більше сотні представників влади, органів місцевого самоврядування, експертів міжнародних проєктів та програм міжнародної технічної допомоги, аграріїв, фермерів та товаровиробників з Львівської та інших областей України.
Відкрили конференцію і привітали учасників заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Тарас Висоцький та заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.


З вітальним словом до учасників міжнародної конференції звернувся ректор Львівського національного університету природокористування академік Володимир Снітинський, який охарактеризував сучасний стан розвитку аграрної галузі Львівщини, окреслив стратегічні напрямки для подальшого поступу та важливість діяльності Львівського НУП у забезпеченні якісної підготовки фахівців для успішної діяльності у сфері агровиробництва регіону.
З доповідями виступили почесні гості з Республіки Польща Густав Єндреєк, президент Люблінської аграрної палати, та Річард Розвадовскі, ключовий експерт проєкту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA), а також Іван Вишневський, заступник керівника Проєкту USAID «Кредитування сільськогосподарських виробників» (КЕП) в Україні. Доповідачі поділилися досвідом та напрацюваннями з розвитку сільськогосподарського виробництва на території сусідньої держави, а також висвітлили сучасні умови кредитування та дотування агровиробництва. Обговорювалися також питання розвитку сільських територій та впровадження земельної реформи.
Під час конференції агровиробники Львівщини мали добру нагоду представити асортимент та переваги своєї продукції учасникам конференції, викладачам та студентам університету. Домашній сир, свіжі фрукти з власних садів, соки, м’ясні вироби, солодощі, різні види олії, мед, чай, різноманітні види випічки та інші види продукції були представлені для ознайомлення та дегустації.
В ході роботи конференції Львівський національний університет природокористування, Львівська аграрна палата та дев’ять територіальних громад Львівщини підписали тристоронній Меморандум щодо організації співпраці в рамках міжнародної програми «NoHeracletum UA&PL» в питанні захисту біорізноманіття транскордонних територій України та Польщі від популяції борщівника Сосновського.