18 грудня 2023 року о 14:00 у 304 аудиторії Головного корпусу відбувся перший «Форум Інноваційних Ідей» Львівського Національного Університету Природокористування. На Форумі були присутні науково-педагогічні працівники університету, завідувачі кафедр, декани факультетів, проректор з науки та перший проректор ЛНУП. Модератором Форуму виступив керівник відділу міжнародних зв'язків, роботи з іноземцями та особами без громадянства Ростислав Федів.
Проректор з науки Богдан Гулько виступив з вітальним словом перед учасниками Форуму, наголосивши на важливості розвитку міжнародної співпраці університету з закордонними партнерами та детальніше поінформував учасників Форуму щодо можливостей участі у міжрегіональному проєкті співпраці прикордонних закладів вищої освіти України та Польщі – Interreg.

Декани факультетів виступили з коротким оглядом розвитку міжнародних зв'язків та залученості до міжнародних проєктів на рівні очолюваних ними складових університету. Зокрема, декан факультету будівництва та архітектури Андрій Мазурак звернув увагу на різноманітних аспектах участі науково-педагогічних працівників факультету у реалізації проєктів Erasmus+ Jean Monnet. Декан факультету агротехнологій та екології Володимир Бальковський розповів про роботу науково-педагогічних працівників факультету над міжнародними проєктами Interreg та участі у проєктах за напрямами Erasmus+. Декан факультету управління, економіки та права Володимир Ковалів описав особливості роботи у напрямку розширення діяльності факультету щодо подачі заявок на міжнародні проєкти та конкурси, а також розповів про роботу щодо налагодження комунікації з закордонними закладами вищої. Декан факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій Степан Ковалишин поділився інформацією щодо участі науково-педагогічних працівників факультету у проєктах у рамках напряму програми Erasmus KA2 CBHE. Декан факультету землевпорядкування та туризму Павло Колодій означив перспективні напрями роботи науково-педагогічних працівників факультету на міжнародному рівні, підкресливши зацікавлення у долученні викладачів факультету до участі у міжнародних проєктах Interreg.
Керівник відділу міжнародних зв’язків, роботи з іноземцями та особами без громадянства Ростислав Федів зауважив на основних аспектах роботи програми Erasmus, зокрема: її співвідношення з цілями сталого розвитку ООН, пріоритети самої програми Erasmus, напрями роботи в її рамках, компоненти програми, можливості міжнародної освітньої мобільності та онлайн-співпраці у рамках міжнародних проєктів. Він також коротко повідомив про необхідність розвитку засобів підвищення рівня володіння іноземними мовами та описав можливі формати розвитку міжнародної співпраці структурних підрозділів університету через розширення академічних взаємодій у вигляді організації міжнародних конференцій та залучення якомога більшої кількості закордонних партнерів до освітньо-наукових заходів в університеті.
Співробітник відділу міжнародних зв’язків, роботи з іноземцями та особами без громадянства Тарас Матвійчук розповів про концептуальні засади роботи щодо підвищення рівня володіння англійською мовою шляхом застосування новітніх освітніх методик. Метою такої роботи повинно стати розширення кола активних учасників безпосередньої комунікації з іноземними партнерами під час реалізації міжнародних проєктів науково-педагогічними працівниками ЛНУП.
Учасниками форуму були висловлені запитання щодо практичних аспектів реалізації міжнародного співробітництва та роботи у напрямку покращення рівня володіння іноземними мовами. За підсумками Форуму було схвально прийнято ідею продовжити практику проведення відповідних заходів та вже зовсім скоро провести наступний Форум з обговоренням ідей та можливої тематики освітньо-наукових проєктів, а також розгляду питань формування відповідних науково-дослідних команд. Учасники Форуму підкреслили важливість розвитку інтернаціоналізації університету при збереженні його національної самобутності та вихованні молоді та студентства на засадах патріотизму, професіоналізму та порядності.