Горить свіча і пам’яті сльоза
Додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –
Героїв Україна пам’ятає.

20 лютого 2024 року у Львівському національному університеті природокористування за підтримки в.о. ректора професора Василя Лопушняка відбулося віче-реквієм, присвячене вшануванню 10-ї річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Хвилиною мовчання та піснею «Пливе кача по Тисині», що стала символом сумних і трагічних подій Євромайдану, присутні у залі пом’янули Героїв Небесної Сотні, новітніх Героїв та усіх невинно убієнних за волю та незалежність України.

Чин панахиди провів капелан університету о. Іван Венгрин.
На відзначення 10-ї річниці Революції Гідності та вшанування Героїв Небесної Сотні до ЛНУП на запрошення в.о. ректора Василя Лопушняка приїхав особливий гість із Києва – український громадсько-політичний діяч, науковець, публіцист, ведучий найбільших протестних акцій, зокрема Мовного майдану, Євромайдану, заслужений діяч мистецтв України, волонтер Володимир Гонський. Голос Майдану українських революцій у своєму виступі доніс студентству велич подвигу Героїв Небесної Сотні та Героїв національно-визвольної боротьби українського народу. Також було висвітлено суть і роль Майдану та Помаранчевої революції. Володимир Гонський нагадав кожному присутньому про розуміння обов’язку та власної місії перед Україною у сьогоденні. Найбільшим дарунком глядачеві стали авторські пісні у виконанні митця. Продовження зустрічі з відомим громадським діячем відбулося після закінчення віча-реквієму у вигляді дискусії, результатом якої стало зацікавлення молоді сторінками героїчної історії України.
Героям Майдану, Небесній Сотні та новітнім Героям віддали шану у пісні, музиці і слові учасники творчих колективів університету, зокрема Народної хорової капели «Джерела Розточчя» (керівник Ярослава Ліпковська), Народної капели бандуристок (керівник Ірина Стельмах), Народного ансамблю «Троїсті музики» (керівник Марта Мурська), вокалісти Михайло Іващенко, Ірина Стельмах, Ярослава Ліпковська, читець поезій Марта Цап. Ведучою та режисером програми була Оксана Качмар.
Квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні поклали представники студентської самоврядної організації «Основа».
Цікавим для студентів та працівників університету стало відвідування виставки «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини», авторкою якої є працівниця Львівського історичного музею Світлана Кочергіна. Пані Світлана розповіла про особливі факти із життя загиблих Героїв, про їхні родини, про болючий трагізм кожної долі. Особливу увагу авторка звернула на історії наших земляків та колег: Анатолія Жаловаги, мешканця м. Дубляни, Володимира Жеребного, викладача Вишнянського коледжу ЛНУП, Володимира Топія, працівника цього ж коледжу.
Завершенням патріотичних заходів стали спільні світлини усіх учасників, гостей та організаторів.