Дні науки в Україні – особлива нагода підвести підсумки досліджень. В ЛНАУ цьогорічні наукові заходи мають особливий шарм, адже присвячуються 160-річчю альма-матер. Так, 20 травня 2021 р. кафедрою підприємництва, торгівлі та біржової діяльності ЛНАУ в онлайн-форматі було проведено круглий стіл на тему «Функціонування ринку кормових добавок в Україні: тенденції та перспективи». У ньому взяли участь численні науково-педагогічні та наукові працівники не лише ЛНАУ, але й ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок, представники ЛОДА, бізнесу, виробничники, дорадники та аспіранти. Були й зарубіжні учасники. Метою круглого столу було обговорення важливих питань щодо організаційно-економічного забезпечення функціонування ринку кормових добавок і обґрунтування шляхів його покращення.


Розпочав роботу круглого столу завідувач кафедри ПТБ проф. Ю.Е. Губені. Традиційно змістовним був виступ заступника директора Департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Л.В. Гончаренко. На необхідності співпраці науковців і виробників в даному питанні наголосив у своєму виступі проректор з наукової роботи ЛНАУ І.Б. Яців.
Центральне місце засідання займав виступ аспірантки кафедри ПТБ, старшого наукового співробітника ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок С.М. Темненко на тему «Особливості ринку кормових добавок в Україні». Презентація в стислій формі реально відобразила чимало досліджених аспіранткою проблем ринку кормових добавок.

В обговореннях та обміні думками взяли участь: заступник директора з наукової роботи ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок В.П. Музика; заступник директора з питань наукового забезпечення стандартизації, сертифікації і держконтролю у ветмедицині, завідувач лабораторії контролю кормових добавок і преміксів ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок к.с.-г.н. Т.Р. Левицький; завідувач сектору науково-технічної інформації та сертифікації ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок к.біол.н. О.І. Чайковська; засновник і керівник сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна» Н.С. Табінська; заступник директора з наукової роботи ТОВ «Біоконтакт», офіційний лектор міжнародної школи кормів к.біол.н. Ф.С. Марченков; директор фірми «Haru Pharm Gesellschaft m.b.H.» (Австрія) Маргарита Кондо; директор ТОВ «Кронос-Агро» І.О. Мартинюк; д.е.н., професор кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького В.А. Чемерис; директор Національної асоціації дорадчих служб України, директор Львівської аграрної дорадчої служби І.Я. Паньків; директор ТзОВ «Кам’янка-Бузький комбікормовий завод» А.Р. Антонюк; к.с.-г.н., доцент кафедри тваринництва і кормовиробництва ЛНАУ С.Я. Павкович.
Додала новітніх ідей у своєму виступі д.вет.н., с.н.с., завідувач кафедри тваринництва і кормовиробництва ЛНАУ Н.З. Огородник, яка розповіла про сучасні тренди у підходах до вирощування тварин, зокрема наголосила на новітній тенденції застосування пробіотичних та пребіотичних кормових добавок, які є абсолютно безпечними та можуть служити достойною альтернативою застосуванню так званих «кормових антибіотиків».
В цілому робота круглого столу пройшла у жвавій дискусії та цікавих ідеях. Організатори щиро вдячні всім учасникам і надіються на подальшу співпрацю. А що день був особливий – День вишиванки, то не лише учасники круглого столу, але і його Програма були вбрані у вишитий орнамент. Вправними модераторами круглого столу були доценти кафедри ПТБ О.М. Крупа та Б.І. Шувар.