Традиційно, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня Українського козацтва, Дня створення Української повстанської армії у Львівському національному аграрному університеті відбувається тиждень інформаційно-просвітницьких тематичних заходів, лекцій та патріотичних екскурсів у минуле.

У межах заходів 9 жовтня в Музеї Степана Бандери Львівського НАУ пройшла героїко-патріотична година «Українська військова звитяга – героїзм крізь століття», учасниками якого стали студенти перших курсів факультету механіки та енергетики, викладач кафедри гуманітарної освіти Ігор Володимирович Баран, керівник підрозділу з організації виховної роботи студентів Оксана Володимирівна Качмар та директор Музею Степана Бандери Антоніна Василівна Ковалів.

Цікавий та пізнавальний мультимедійний екскурс у минуле провів викладач Ігор Баран. В процесі звучали козацькі, стрілецькі, повстанські пісні та марші, всі присутні мали змогу побачити цікаву презентацію та переглянути ролики, пов’язані із звитягою сучасної української армії та боями під Іловайськом та Донецьким аеропортом.

Після презентації Антоніна Ковалів представила лекцію про героїчне минуле та життя і діяльність трьох відомих постатей ХХ століття під назвою «Три Провідники: Євген Коновалець, Степан Бандера та Роман Шухевич». Студенти мали змогу ознайомитися із літературно-книжковою виставкою «Невмируща слава героям –  воїнам УПА». Зокрема, користувачів зацікавило багатотомне зібрання «Літопис УПА», численні спогади наших краян – вояків УПА, та багато інших видань. Мовою світлин розповідають про героїчну епоху визвольної боротьби альбоми «Армія безсмертних» та «Яворівський фотоархів УПА».

До учасників заходу звернулася Оксана Качмар, яка у своєму виступі наголосила на важливості патріотичного виховання молоді, яке засноване на історичних традиціях українського народу, а також відзначила вагомий внесок та волонтерську діяльність студентської молоді ЛНАУ у наданні допомоги бійцям, які беруть участь в АТО.

Опісля студенти із зацікавленням оглянули унікальні фотографії із похорону Степана Бандери в Мюнхені та з могили Євгена Коновальця в Роттердамі, які були передані Роксоланою Лемик – депутатом Львівської міської ради та племінницею Миколи Лемика (виконавця атентату у 1933 р. у Львові).

Наприкінці було зроблене спільне фото та висловлена подяка студентам за участь у заході.

«Українська молоде! Доля держави та її майбутнього у твоїх руках. Але братися за стерно треба вже нині. Так, як це чинили козаки, Січові Стрільці, вояки УПА, Степан Бандера та його послідовники», – зазначила керівник підрозділу з організації виховної роботи студентів Оксана Володимирівна Качмар.

Самовіддана і мужня боротьба впродовж століть заслуговує всенародного визнання і пошанування, тому відкривати все нові і нові сторінки історії визвольних змагань – це наше увіковічнення пам'яті загиблих борців минулого та сучасності.