1 листопада 2023 року відбулось засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування з наступним порядком денним:
1. Про якість освітнього процесу в ЛНУП на рівнях вищої освіти «Бакалавр» і «Магістр». Доповідала перший проректор Ірина Федів, в обговоренні взяли участь проректор з наукової роботи Богдан Гулько, проректор з навчально-виховної роботи Юрій Дубневич, керівник Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула.
Враховуючи результати опитування науково-педагогічних працівників, студентів та першокурсників, відзначено наступне: більшість науково-педагогічних працівників високо оцінюють рівень академічної свободи, можливість вільного обрання методів навчання та викладання, а також інфраструктурного та методичного забезпечення їхньої діяльності; більшість студентів задоволені вибором спеціальності та характером навчального процесу в університеті. Проте існують деякі аспекти, які потребують уваги та покращень, зокрема: розвиток в ЛНУП школи бізнес-стартапів; збільшення кількості лекцій від провідних фахівців-практиків; проведення тренінгів з підготовки та реалізації міжнародних проєктів; інтеграція процесів діджиталізації у бібліотечну діяльність; поліпшення інтернет-покриття в корпусах університету та гуртожитках.


2. Про підготовку до акредитації освітніх програм рівнів вищої освіти «Бакалавр» і «Магістр» у 2024–2025 н.р. У своїй доповіді керівник Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула висвітлив результати акредитації освітніх програм у 2023 році; надав перелік освітніх програм, які будуть акредитуватись у наступному навчальному році; акцентував увагу на особливостях акредитації у зв’язку з можливим прийняттям низки проєктів нормативно-правових актів, що стосуються питань акредитації освітніх програм вищої освіти.
3. Про результати вступної кампанії 2023 року доповідала відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУП Юлія Голячук, яка відзначила, що вступна кампанія відбувалась відповідно до Правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти в ЛНУП у 2023 році. За результатами вступної кампанії зараховано 3468 осіб, у тому числі: для здобуття ОС «Бакалавр» на денну форму навчання зараховано 1924 особи, на заочну форму навчання – 291 особу; для здобуття ОС «Магістр» на денну форму навчання зараховано 1169 осіб, на заочну форму навчання – 84 особи. Також доповідачка акцентувала увагу на основних завданнях, які необхідно виконати упродовж 2023–2024 н.р. з метою формування якісного контингенту студентів згідно з планами прийому на навчання за державним замовленням та за кошти фізичних та/або юридичних осіб у 2024 році.
4. Про запровадження іменної стипендії Тараса Чайки. Доповідав голова Вченої ради ЛНУП, в.о. ректора Володимир Снітинський, який проінформував присутніх, що з метою увічнення подвигу Героя України Тараса Чайки, випускника ЛНУП, що з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну пішов на війну добровольцем, був командиром окремого розвідувального взводу, загинув у бою на Донеччині 2 листопада 2022 року та посмертно отримав звання Героя України з відзначенням орденом «Золота Зірка» (Указ Президента України від 29 вересня 2023 року), на факультеті управління, економіки та права ЛНУП буде створено навчальну аудиторію імені Тараса Чайки, а також пропонується запровадити стипендію імені Тараса Чайки для студентів денної форми навчання ЛНУП. Вчена рада вшанувала пам’ять Героя хвилиною мовчання і одноголосно підтримала дану пропозицію.
5. Про зміну лімітів стипендіатів. Доповідав голова Вченої ради ЛНУП, в.о. ректора Володимир Снітинський, який поінформував, що відповідно до Положення про стипендіальне забезпечення студентів, аспірантів, докторантів Львівського національного університету природокористування та враховуючи збільшення видатків на стипендіальне забезпечення пропонується збільшити ліміт стипендіатів першого року навчання РВО «Бакалавр» і «Магістр» до 45% фактичної кількості студентів денної форми навчання, які навчаються за державним замовленням на певному факультеті на певному курсі за певною спеціальністю (напрямом підготовки). Вчена рада одноголосно підтримала дану пропозицію.
6. Про затвердження тем дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» та індивідуальних планів. Доповідав голова Вченої ради ЛНУП, в.о. ректора Володимир Снітинський. Теми дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» та індивідуальні плани затверджено відповідно до поданого переліку.