30 листопада 2023 року відбулось засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування, на якому були розглянуті питання міжнародної діяльності університету та стабільного проходження університетом зимового опалювального періоду.
Окрім того, на засіданні було обговорено питання виборів ректора університету, за результатами розгляду якого було ухвалено рішення звернутись до Міністерства освіти і науки з вимогою призначити вибори ректора ЛНУП, оскільки існують приклади проведення виборів керівників закладів вищої освіти, які розташовані у відносно безпечних регіонах, що не прилягають до прифронтових територій нашої країни.

Члени Вченої ради зазначили, що проведення виборів ректора університету є важливим для забезпечення належної стабільної роботи та інституційної послідовності функціонування закладу вищої освіти. Надмірне відтермінування не може надалі продовжуватись. Було також зауважено, що будь-яке непрозоре формування планів щодо подальшої долі університету є неприпустимим.
Міністерству освіти і науки необхідно чітко вказати свою позицію щодо планів розвитку університету та гарантувати проведення виборів ректора університету, забезпечивши рівність, прозорість і рівновіддаленість усіх кандидатів у ректори стосовно можливого впливу з їхнього боку як на кінцеві результати таких виборів, так і на процес їхнього проведення.
Колектив Вченої ради висловив своє категоричне заперечення та несприйняття щодо можливого рішення про призначення одного з чинних кандидатів на посаду ректора ЛНУП виконувачем обов’язків керівника.
У процесі обговорення члени Вченої ради запропонували створити Університетський центр Львівського національного університету природокористування, який очолюватиме президент відповідного центру.
Важливо зазначити, що члени Вченої ради в ході засідання звернули увагу на необхідність гарантувати збереження та розвиток усієї наявної на балансі університету власності, зокрема будівель корпусів та гуртожитків, прилеглих територій, парків університету, садово-паркових зон, науково-дослідних полів, стадіону та усієї інфраструктури університету, яка у комплексі творить ціле студмістечко і є державною власністю та національним, у тому числі і природним, надбанням.
Важливим питанням порядку денного було присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету: професора – Ігорю Бегею та Роману Ступеню, доцента – Юстині Жиліщич, Василю Рису та Мар’яні Когут. Бажаємо їм успішного рішення Атестаційної колегії МОН та плідної праці на благо університету.
Також на засіданні Вченої ради у зв’язку із достроковим складенням повноважень головою Вченої ради університету Володимиром Снітинським було розглянуто питання порядку денного щодо зміни керівництва Вченої ради. Членами Вченої ради було запропоновано винести на голосування кандидатуру Ірини Федів на посаду голови Вченої ради. У результаті проведення таємного голосування кандидатура Ірини Федів здобула підтримку: 63 голоси «за», 0 голосів «проти» та 1 бюлетень було визнано недійсним.
Бажаємо Ірині Федів з гідністю продовжувати працювати на благо університету і національної системи освіти та сприяти своєю роботою примноженню здобутків, активів і надбань університету, на високому професійному рівні організовуючи роботу Вченої ради.
До компетенції Вченої ради університету належить розгляд усіх стратегічно важливих питань та прийняття рішень щодо поточного функціонування освітньої установи, зокрема і захист інтересів цього відомого національного закладу вищої освіти, який є вагомим державним активом Західного регіону та усієї країни і покликаний своєю діяльністю втілювати у життя важливу мету – підготовку освічених, національно свідомих та патріотичних громадян нашої Батьківщини.