9 січня 2024 року відбулося засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування. На порядок денний засідання винесли низку питань, пов’язаних зі стратегічними напрямами розвитку Львівського національного університету природокористування. Головувала на засіданні перший проректор Ірина Федів.
Перед початком реалізації порядку денного виступив в.о. ректора Василь Лопушняк, привітавши з ювілеєм члена Вченої ради доцента кафедри фізики, інженерної механіки та безпеки виробництва Василя Тимочка, побажав ювіляру міцного здоров’я, успіху, злагоди та мирного неба.

Також Василь Лопушняк привітав усіх присутніх з першим засіданням у 2024 році, наголосив на важливості подальшого інституційного становлення і розвитку університету, подякував усім, хто допоміг у вирішенні першочергових завдань із ліквідації наслідків терористичної атаки 1 січня 2024 року.
Після цього перейшли до реалізації порядку денного.
Ірина Федів виступила з доповіддю про місце університету в національних та міжнародних рейтингах та окреслила основні стратегічні напрями розвитку університету, акцентуючи увагу на: діяльності наукових шкіл та відповідності наукових досліджень цілям сталого розвитку; доцільності запровадження щорічного конкурсу «Найкраще дослідження ЛНУП для сталого розвитку» та створення на вебсайті віртуальної виставки досягнень у науковій, освітній, соціальній сферах діяльності університету.
Після обговорення доповіді Ірина Федів звернулась з особистою заявою до Вченої ради про складення нею повноважень голови і запропонувала кандидатуру в.о. ректора Василя Лопушняка на цю посаду. Вчена рада проголосувала за це рішення одноголосно. Було обрано лічильну комісію для проведення таємного голосування, яке вирішили провести після розгляду всіх питань порядку денного.
Продовжив роботу Вченої ради проректор з наукової роботи Богдан Гулько, який презентував питання про результати і перспективи розвитку науково-дослідної роботи у ЛНУП. Для підвищення зовнішнього наукового іміджу університету запропоновано низку заходів, які потрібно реалізувати в найближчій перспективі.
Про стан виконання ухвал Вченої ради університету доповіла головний учений секретар Наталія Стойко, відзначивши ті завдання, які були виконані частково або потребують доопрацювання. Основний акцент зроблено на удосконаленні організаційних форм і засобів навчання через створення дієвого цифрового освітнього простору в університеті та фахових коледжах ЛНУП, а також на продовженні цифровізації документообігу.
Про завдання з організації та реалізації освітнього процесу на II семестр 2023–2024 н.р. доповів керівник Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула, закцентувавши на необхідності розпочати роботу стосовно розробки проєктів освітніх програм із урахуванням перспективи затвердження проєкту постанови КМУ «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти». Запропонував розробити систему внутрішнього аудиту відомостей про самооцінювання освітніх програм, які акредитуються в ЛНУП. Наголосив на актуальності продовження роботи щодо впровадження системи електронного документообігу в освітній та соціальній сферах діяльності університету.
Після реалізації порядку денного, врахувавши зауваження і пропозиції під час обговорення питань, Вчена рада прийняла ухвалу «Про стратегічні напрями розвитку Львівського національного університету природокористування».
Після цього проведено таємне голосування щодо обрання голови Вченої ради ЛНУП, за результатами якого кандидатуру Василя Лопушняка підтримала більшість членів Вченої ради (56 осіб з 60 осіб, які брали участь у голосуванні).
В.о. ректора Василь Лопушняк подякував Вченій раді університету за надану довіру, запевнив, що у своїй діяльності буде керуватись принципами легітимності, демократичності, прозорості та приймати рішення, які будуть формувати сукупний авторитет університету і його фахових коледжів.
На завершення засідання Василь Лопушняк запросив голову профспілкової організації Романа Шмига для інформування про результати благодійної діяльності університету, зокрема допомоги ЗСУ і дитячим будинкам Львівщини. У виступі Роман Шмиг також закцентував на продовженні роботи з випускниками університету стосовно підтримки у відновленні історичної будівлі, зруйнованої 1 січня 2024 року, як важливої складової процесу консолідації випускників та патріотизму до своєї альма-матер.