22 лютого 2024 року відбулося засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування.
Розпочав засідання голова Вченої ради в.о. ректора Василь Лопушняк, який виніс пропозицію затвердити порядок денний, після чого перейшли до його реалізації.

Відповідно до порядку денного із проблемною доповіддю «Інновації і проблеми в сучасному рослинництві» виступив член-кореспондент НААН України, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри технологій у рослинництві Володимир Лихочвор. Увагу присутніх було зосереджено на застосуванні нових, інноваційних технологій вирощування сільськогосподарських культур, які дозволяють забезпечити отримання максимальної кількості продукції високої якості з одиниці площі за мінімальних витрат енергоносіїв та агроресурсів, є високоокупними й одночасно безпечними для довкілля. Під час обговорення цього питання акцентовано увагу на особливостях вирощування таких сільськогосподарських культур, як яра пшениця, соя, льон та спельта. Підсумовуючи, голова Вченої ради Василь Лопушняк подякував за змістовну і цікаву доповідь, а також наголосив, що такі наукові доповіді повинні стати традиційними на засіданнях Вченої ради.
Продовжив роботу Вченої ради проректор з наукової роботи Богдан Гулько, який презентував питання про результати роботи наукових шкіл ЛНУП. Доповідач зазначив, що наукові школи ЛНУП представлені колективами вчених, які працюють в університеті та проводять наукові дослідження в одному з пріоритетних напрямів науки. Діяльність наукових шкіл університету спрямована на забезпечення розвитку фундаментальних та прикладних досліджень як основи підготовки наукових, науково-педагогічних, інженерних кадрів. Разом з тим Богдан Гулько зробив акцент на питаннях організації і діяльності наукових шкіл університету, які потребують нагального вирішення: необхідно активніше висвітлювати інформацію про досягнення наукових шкіл на сайті університету; доцільно покращити співпрацю наукових шкіл зі стейкхолдерами із виробництва; потребує активізації робота щодо входження науково-педагогічних працівників у міжнародне наукове середовище; актуально розглянути перспективи та можливості використання переваг цифрових технологій і штучного інтелекту в діяльності наукових шкіл. За результатами обговорення цього питання було прийнято ухвалу.
У продовження реалізації порядку денного Богдан Гулько проінформував присутніх про висунення кандидатури в.о. доцента кафедри генетики, селекції та захисту рослин, к.с.-г.н. Ганни Корпіти на здобуття Премії Верховної ради України молодим ученим за 2024 рік. Для презентації наукових здобутків було запрошено Ганну Корпіту, яка коротко доповіла про результати досліджень щодо виявлення інвазивних видів бур’янів, систематизацію інформації про їх розповсюдження та взаємодію з навколишнім середовищем, прогнозну модель, яка надає інформацію про очікувані зміни у розповсюдженні даних рослин, а також комплекс заходів щодо контролю інвазивних видів бур’янів та відновлення біорізноманіття. За результатами таємного голосування була підтримана кандидатура Ганни Корпіти на здобуття Премії Верховної ради України молодим ученим за 2024 рік.
У контексті цього питання голова профспілкової організації працівників університету Роман Шмиг ознайомив присутніх із порядком висунення та представлення кандидатур для нагородження відомчими заохочувальними відзнаками Міністерства освіти і науки України та присвоєння почесних звань України. У результаті обговорення цього питання було запропоновано кандидатури для нагородження та прийнято рішення Вченою радою розглянути ці кандидатури на Конференції трудового колективу університету.
Керівник Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула доповів про зміни в організаційній структурі Львівського національного університету природокористування, зокрема створення відділу акредитації та ліцензування, відділу внутрішнього аудиту.
Після розгляду основних питань порядку денного Вчена рада перейшла до обговорення низки положень, які регулюють освітню, наукову, виховну, договірну діяльність в університеті. Особливу увагу було приділено порядку проведення внутрішніх службових розслідувань у разі надходження повідомлення або виявлення ознак порушення Антикорупційної програми чи ознак вчинення працівниками Львівського національного університету природокористування корупційних чи пов’язаних із корупцією правопорушень.