26 вересня 2024 р. відбулось планове засідання Вченої ради Львівського національного університету природокористування.
На порядок денний винесено низку питань про діяльність університету, зокрема: про наукову, освітню і виховну діяльність факультету управління, економіки та права; про хід підготовки до акредитації освітніх програм в університеті у 2024–2025 н.р.; про запобігання корупції, академічній недоброчесності та конфліктам інтересів у системі освіти в університеті; про присвоєння вченого звання. За пропозицією професора Петра Завірюхи у порядок денний включено питання «Про звернення щодо реорганізації ЛНУП», яке більшістю голосів підтримане членами Вченої ради.
Перед реалізацією порядку денного в.о. ректора Василь Лопушняк урочисто вручив атестати доцента викладачам Ірині Дидів, Володимиру Станьку, Богдану Пархуцю. Після чого перейшли до реалізації порядку денного.
З науковою доповіддю «Законодавчі новації в контексті реалізації глобальних цілей стратегії сталого розвитку» виступила завідувачка кафедри права, д.е.н., професорка Галина Грещук, акцентуючи увагу на нормативних документах щодо досягнення Цілей сталого розвитку України та їх впровадженні в освітній процес.
Про наукову, освітню і виховну діяльність факультету управління, економіки та права доповів декан факультету Володимир Ковалів. В обговоренні взяв участь голова комісії з перевірки діяльності факультету декан факультету будівництва та архітектури Андрій Мазурак. У цілому роботу факультету за період 2022–2024 рр. визнано задовільною. Для підвищення якості роботи факультету прийнято низку рішень, які відображено в ухвалі.

Про хід підготовки до акредитації освітніх програм в університеті у 2024–2025 н. р. доповіла керівниця відділу акредитації та ліцензування Лілія Войнича, акцентуючи увагу на нововведеннях Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та проблемних питаннях, що виникають під час формування відомостей про самооцінювання освітніх програм.
Про запобігання корупції, академічній недоброчесності та конфліктам інтересів у системі освіти в університеті доповіли уповноважена особа з питань запобігання та протидії корупції Ярослав Музика і керівник НМВЗЯВО Олег Микула. Доповідачі акцентували увагу на важливості постійного інформування учасників освітнього процесу про ризики недотримання антикорупційної програми ЛНУП та Кодексу академічної доброчесності ЛНУП. Крім цього, Олег Микула доповів про результати навчання здобувачів вищої освіти 2024 року вступу за розділами: правила, стандарти і процедури щодо виявлення, протидії та запобігання корупції та врегулювання конфлікту інтересів; норми і правила етичної поведінки, професійного спілкування між учасниками освітнього процесу; виявлення та запобігання академічному плагіату.
Наступним питанням порядку денного було присвоєння вченого звання доцента кафедри генетики, селекції та захисту рослин Ганні Корпіті. Кандидатура була підтримана Вченою радою шляхом таємного голосування. В.о. ректора побажав здобувачці успішного рішення Атестаційної колегії МОН України та плідної праці на благо університету.
З ініціативи членів Вченої ради розглянуто питання про реорганізацію ЛНУП у результаті приєднання до ЛНУВМБ ім. Степана Гжицького. Під час обговорення акцентовано увагу на те, що дане питання не було обговорене представниками МОН України з профспілковою організацією ЛНУП та трудовим колективом ЛНУП. Також висловлювалась позиція ГО «Вектор права» про недоцільність ліквідації ЛНУП як освітнього закладу з багатолітньою історією надання освітніх послуг аграрного спрямування в Західній Україні. Рішення проти реорганізації ЛНУП шляхом приєднання до ЛНУВМБ ім. Степана Гжицького прийняте більшістю голосів членів Вченої ради, утримався в.о. ректора Василь Лопушняк.

Після реалізації основних питань порядку денного перейшли до обговорення питань у різному, зокрема щодо: атестації наукової роботи Зоряни Рижок, яка отримала стипендію КМУ для молодих вчених; створення аудиторії імені Тараса Багая; затвердження Положення про постійно діючу комісію Вченої ради ЛНУП щодо вдосконалення порядку організації та проведення рейтингової оцінки діяльності науково-педагогічних працівників, кафедр і факультетів Львівського національного університету природокористування; затвердження Положення про почесного благодійника ЛНУП; присвоєння звання «Почесний благодійник ЛНУП» співзасновниці ТОВ «Крафт Інновейшн» Євгенії Онишко; рекомендації до друку підручника і навчальних посібників; створення тимчасової комісії щодо підготовки питання на Вчену раду «Про наукову, освітню і виховну діяльність факультету будівництва та архітектури: стан і перспективи».