1890 року у Дублянах була заснована метеорологічна станція як наукова та дослідна установа. Керівником станції з 1890 р. до 1919 р. був професор фізики Казимир Шульц – співпрацівник відомих наукових установ та часописів Європи. Казимир Шульц подавав метеорологічні звіти до багатьох наукових журналів та організацій. Детальний опис метеорологічних приладів та їх призначення зустрічаємо у працях Шульца: «Про погоду», «Загальне дослідження кліматичних поясів», «Град в Галичині», «Звітах з метеорологічної станції в Дублянах». У 2016 р. виповнилося 150 років від дня народження Казимира Шульца.

Праці вчених з метеорології та кліматології займають вагоме місце у польськомовній колекції. Маємо кілька наукових досліджень, а також детальні метеорологічні звіти Шульца, подані до наукового часопису «Космос». У часописі «Космос» викладачі дублянського навчального закладу опублікували такі праці: «Барометр, який зчитується за допомогою електричних коливань» Й. Богурського та В. Натансона, «Результати метеорологічних спостережень з університетської станції у Львові за 1888 р.» Яна Бущака, «Значення космічних світил» Ф. Хотинського, «Згадка про новий прилад – спектроскоп» Е. Буякова, «Обсерваційний астрономічний щоденник Яна Снядецького від 1792–1803 рр.» З. Вітковської-Руети.

У підрозділі, присвяченому метеорології в Дублянах, подані історично-краєзнавча довідка про Казимира Шульца з біографічними даними та переліком головних праць і наукові статті викладачів та працівників ЛНАУ. Маємо опис історії метеорологічної служби; аналіз праць Казимира Шульца у наукових часописах, які містяться у польськомовній колекції; аналіз наукових досліджень і монографій на тему метеорології та кліматології, які маємо у колекції. Підрозділ добре ілюстрований титулами праць, наукових часописів, рисунками і світлинами метеорологічних приладів.