15 грудня 2020 р. відбулося підсумкове засідання методичної ради Наукової бібліотеки ЛНАУ за участі проректора з наукової роботи, д.е.н., в.о. професора І.Б. Яціва.
На засіданні заслухано та проаналізовано річний звіт «Роль Наукової бібліотеки ЛНАУ в забезпеченні наукових досліджень».
У своєму виступі І.Б. Яців зазначив, що бібліотека забезпечує інформаційну базу наукових досліджень, навчальної діяльності та виховного процесу, вона залишається одним із джерел поширення результатів наукових досліджень. Наукова бібліотека працює над розширенням чинних та створенням нових можливостей доступу користувачів до електронних джерел інформації. Саме тому з метою вдосконалення автоматизації основних бібліотечних технологічних процесів у грудні цього року було придбано ліцензоване програмне забезпечення – програмну систему «УФД/Бібліотека» (розробник – корпорація «Український фондовий дім»).
Директор НБ О.Т. Куцин відзначила, що впродовж звітного періоду діяльність наукової книгозбірні була зосереджена на формуванні та використанні інформаційних ресурсів та вдосконаленні обслуговування користувачів різних категорій. Одним із пріоритетних напрямів роботи бібліотеки є інформаційний супровід тематик наукових досліджень, а також постійне вивчення та систематичне уточнення інформаційних потреб науковців, студентів. Особливої уваги заслуговує науково-дослідна робота, яку бібліотека проводить за двома напрямами вивчення, а саме:
- Історико-книгознавчі дослідження фондів стародруків та рідкісних видань;
- Історія аграрної освіти і науки в іменах.
З метою збереження видань та надання їх в загальний доступ в режимі онлайн Наукова бібліотека передає на зберігання до Національної бібліотеки України імені І.В. Вернадського повнотекстові електронні копії періодичних друкованих наукових фахових видань ЛНАУ – «Аграрна економіка» та «Вісник Львівського національного аграрного університету» (серії «Агроінженерні дослідження», «Агрономія», «Архітектура і сільськогосподарське будівництво», «Економіка АПК»). Про це детальніше розповіла завідувач інформаційно-бібліографічного відділу С.В. Шафранська. Сьогодні науково-інформаційний підрозділ бібліотеки працює в напрямку вдосконалення інформаційно-комп’ютерних технологій, розширює доступ до документів, надає консультації науковцям з питань створення авторських профілів у БД Web of science. Бібліотека вирішує питання підвищення ефективності використання об'єднаних ресурсів і організації доступу до них.