6 та 7 травня 2021 року відбулася науково-практична конференція «Академічні традиції та виклики сучасності: наукові бібліотеки в динамічному суспільстві XXI ст.». Засідання чотирьох секцій проходило у дистанційному форматі.

Конференцію вітальним словом відкрив проректор з наукової роботи ЛНУ імені Івана Франка член-кореспондент НАН України, професор Р.Є. Гладишевський.

Участь у засіданні секції «Джерельно-ресурсне забезпечення досліджень з історії аграрних наук: до 165-річчя Львівського національного аграрного університету» взяли науковці та представники бібліотеки ЛНАУ у складі: П.Д. Завірюхи, к.с.-г.н., в. о. професора, завідувача кафедри генетики, селекції та захисту рослин; Г.А. Лисак, к.б.н., доцента кафедри екології; А.Д. Копитка, к.і.н., доцента кафедри гуманітарної освіти; Л.А. Пинди, к.і.н., доцента, бібліотекаря 1 категорії; О.М. Бурнаєва, к.ф.-м.н., доцента кафедри фізики; О.Т. Куцин, директора Наукової бібліотеки ЛНАУ.

Метою участі у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції з назвою секції, присвяченою 165-річчю з часу заснування Університету та 120-річчю з часу присвоєння статусу Академії на підставі ухвали міністра землеробства Австро-Угорщини, слугувало бажання промоції та популяризації історичної спадщини навчально-наукового осередку аграрної освіти і науки в Галичині другої половини ХІХ – початку ХХ ст. на базі рільничої школи та Академії рільництва в Дублянах. Адже саме наукові напрацювання професорів Академії рільництва були високо відзначені та широко відомі в тогочасній Європі, зумовлюючи інтенсивний розвиток аграрної освіти і науки України та Західної Європи, слугуючи поштовхом до реформування сільськогосподарської діяльності в цілому.

Наукова конференція завершилася засіданням Львівського зонального методичного об’єднання бібліотек ЗВО. Директор Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка В. Кметь звернувся до присутніх представників бібліотек об’єднання із запрошенням до участі у розробці спільної стратегії розвитку бібліотек у контексті формування цифрової освіти.

Принагідно висловлюю щиру подяку і глибоку вдячність працівникам Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка за плідну співпрацю, виявлене розуміння та реалізацію можливості взяти участь у роботі конференції.

Окремо висловлюю подяку працівникам відділу комп'ютерних та інформаційних технологій за технічну допомогу в проведені засідання в онлайн-режимі та працівникам кафедри екології за надану можливість провести роботу секції у музеї Я. Зайшлого, який було створено з ініціативи ректора ЛНАУ, академіка НААНУ В.В. Снітинського.

Саме злагоджена та згуртована робота працівників Львівського національного аграрного університету дозволила провести роботу секції на достойному рівні.

З вдячністю й повагою

О.Т. Куцин