Плідними здобутками у науковому житті студентів нашого навчального закладу розпочався 2019 рік. Так, в перший місяць поточного року  представники Міністерства аграрної політики і продовольства України, президент УНАФ, експерти Німецько-українського агрополітичного діалогу, переможці навчального заходу «Аграрно-політичні дебати» та міжнародного конкурсу «Стратегія розвитку аграрного сектору – бачення молодих українських спеціалістів» взяли участь у фаховій поїздці до Берліна в рамках тематики «Дигіталізація в сільському господарстві та аграрному управлінні – інтелектуальні рішення для майбутнього. Німецький досвід».

Склад делегації доповнили представники  студентства з різних навчальних закладів України, які були нагороджені за активну участь у вищезгаданих заходах: Софія Миколаїв (Львівський національний аграрний університет), Олександр Василенко (Національний університет біоресурсів та природокористування України), Наталія Велика (Миколаївський національний аграрний університет) та Крістіна Сухецька (Уманський національний університет садівництва).

Учасники поїздки відвідали Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини, де представники німецької сторони ділилися своїм досвідом ведення ефективної політики у сфері сільського господарства. Крім того, делегація з України взяла активну участь в обговоренні питань дигіталізації у сільському господарстві, зустрілася з представниками Німецького Селянського Союзу – Сімоном В. Шлютером і Максиміліаном Дітером. Учасники ділової поїздки також відвідали університет ім. Гумбольта, де зустрілися з професором Дітером Кіршке та професором Вольфганом  Бокельманном, які розповіли про наукові розробки та досягнення університету, організацію навчального процесу та запросили студентів-переможців на навчання у Берлінському університеті ім. Гумбольдта.

Найголовнішою подією заходу стало відвідування Міжнародного зеленого тижня у Берліні – найбільшої світової виставки продовольства, сільського господарства та садівництва, на якій виробники з усіх куточків світу представляють свою продукцію. Щороку на виставці традиційно демонструється найкраща продукція тваринництва, насінництва, садівництва, харчової промисловості, сільськогосподарського машинобудування, лісового та ландшафтного господарств, деревообробної промисловості тощо.

 Студенти українських закладів вищої освіти мали нагоду познайомитися та поспілкуватися з керівництвом Мінагрополітики України: Максимом Мартинюком (в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України) та Ольгою Трофімцевою (заступником Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції).

Українська делегація взяла участь в офіційному прийомі посольства України в Берліні, де було обговорено актуальні проблеми в сільському господарстві та перспективи їх вирішення. Також була організована екскурсія Берліном, де українська делегація змогла побачити найвидатніші місця – Рейхстаг, Бранденбурзькі ворота, Берлінську стіну.

Поїздка була надзвичайно насиченою і продуктивною, оскільки дала можливість обмінятися новим досвідом, а позитивні враження і емоції від побаченого і почутого спонукатимуть студентів до самовдосконалення.

Слід відзначити, що ЛНАУ вже починає ґрунтовну підготовку серед найактивніших студентів-науковців, щоб достойно втримати пальму першості нашого славного університету серед закладів вищої освіти аграрного профілю України і надалі.

Хочеться щиро подякувати за організацію проведення «Аграрно-політичних дебатів» та конкурсу «Стратегія розвитку аграрного сектору – бачення молодих українських спеціалістів» німецько-українському агрополітичному діалогу,  і побажати Всім – і учасникам, і організаторам – нових ідей та успіху, а молоде покоління талановитої і перспективної молоді Львівського національного аграрного університету докладе  максимум зусиль, щоб наша Україна перетворилася на потужну аграрну наддержаву.