19-21 березня 2019 року на факультеті агротехнологій і екології  відбулася Звітна студентська наукова конференція за результатами досліджень у 2018 році. Конференція відбувалася в роботі засідань семи наукових гуртків, загалом у ній взяли участь понад 260 студентів, які представляли свої наукові праці відповідно до фаховості наукового гуртка. За результатами засідань гуртків 39 кращих студентів були удостоєні представляти свої результати на пленарному засіданні конференції.

Відповідно до специфіки наукових гуртків, основною тематикою наукових доповідей студентів на конференції були: якість питної води та її вплив на здоров’я населення; екологічна освіта студентів ЛНАУ на базі Яворівського НПП; проблеми охорони біорізноманіття ґрунтів; екологічна оцінка ґрунтів Закарпатської низовини за угрупованням колембол; актуальні проблеми у сфері екологічної безпеки виробничого комплексу Західного регіону України і зокрема великих промислових об’єктів нафтогазовидобутку та виробництва азотних добрив, стану водних ресурсів на вододілі басейнів рік;

проблеми ПЗФ, вплив харчової промисловості на довкілля і безпеку харчування; агрохімічна паспортизація земель сільськогосподарського призначення Львівської області; екологічний аналіз заходів щодо відновлення аборигенної рослинності природного заповідника «Медобори»; удосконалення системи удобрення у технології вирощування основних сільськогосподарських культур; вплив удобрення на зміну агрохімічних показників ґрунту; порівняльна оцінка гібридів картоплі за врожайністю та якістю бульб; удосконалення основних елементів технології вирощування сільськогосподарських культур.

Присутній на конференції професорсько-викладацький склад прийняв ухвалу нагородити  Ірину Іванівну Клюйко (Еко-51), Дмитра Васильовича Баранського (Аг-31), Миколу Євгеновича Штанька (Аг-23 сп), Тетяну Олександрівну Царук (Аг-32), Наталію Анатоліївну Бортнюк (Еко-51) грамотами за змістовні та цікаві доповіді, рекомендувати найкращі доповіді до друку та дати можливість взяти участь в конференціях інших наукових установ.

Вітаємо наших студентів! Бажаємо натхнення у подальшому розвитку студентської науки, адже сьогодні аграрний сектор потребує високоосвічених фахівців, конкурентоспроможних не лише в Україні, а й на міжнародному рівні, які здатні аналізувати умови і чинники розвитку аграрної сфери, мають бажання зростати у науково-фаховому напрямку.