За доброю християнською традицією у період Великодніх свят аж до травня біля храмів, на центральних площах міст і сіл молодь водить веснянки, гаївки, у яких прославляє прихід весни, пробудження землі та світле Воскресіння Христове. Цю традицію кожного року підтримує студентство Львівського національного аграрного університету, згуртоване Центром академічного капеланства та відділом з організації виховної роботи студентів.

10 квітня 2018 року на запрошення Монастиря Св. Юрія ЧСВВ в обличчі о. Петра Венгрина радо відгукнулись студенти та художні колективи Львівського НАУ, які приїхали із Великодньою концертною програмою у м. Червоноград.

На центральній площі цього міста протягом трьох днів проводилися Великодні гуляння з гаївками і веснянками. Цей захід проходив за підтримки Червоноградської міської ради, церкви Св. Юрія Монастиря отців Василіан та інформаційних ресурсів ЕхоЧг «Громадське Червоноградське».

Перед виступом наших колективів із вступним словом до усіх присутніх звернувся єпископ Сокальсько-Жовнівської єпархії Української Греко-Католицької Церкви Михаїл Колтун, який з великою любов’ю поблагословив усю молодь, що прийшла розділити радість свята. Також добрих порад та хорошого настрою додали слова капелана ЛНАУ о. Іван Венгрина. Ну і яке ж християнське свято без молитви? Народна хорова капела «Джерела Розточчя» ЛНАУ (керівник – Марія Мандзак) розпочала програму великодніми духовними піснями «Христос Воскрес», «Цей день», «Ангел сповіщав». Окрасою свята стали українські народні танці у виконанні Народного ансамблю танцю «Первоцвіт» (керівник – Заслужений працівник культури України Побєда Харісов), що символізували прихід весни, красу молодості та рідного краю: «Веснянка», «Завірюха», «Полька «Дублянка», «Сокальські притупи», «Гопак».

Веселили молодь сучасними піснями українських композиторів вокалісти Марта Павлів та Христина Зозуля. Та найбільшим дарунком стали старовинні веснянки у виконанні дівочого ансамблю під керівництвом Марії Мандзак: «Ішла дівонька від сусідонька», «Ой, нумо, нумо, заплетімо шума», «Грушечка», «Соловеєчку, братку, братку».

У той час, коли зі сцени лунали пісні та танці колективів, можна було спостерігати картину, як молодь Червонограда весело аплодує, танцює, розважається та веселиться. Радості святу додали дітки, що поливались водою біля фонтану на площі, оскільки цей день в народі називають «поливним». Запам’яталися дітям герої гаївок «Царівна» (принц, принцеса, зла відьма) та улюблені веснянки «Подоляночка», «Просо сіяли». Майбутні парубки та юначки пробували себе в образі цих героїв та приносили море позитиву, щирий сміх собі та усім присутнім на цьому світлому святі.

Центральна площа Червонограда повністю поринула у атмосферу Великодніх свят, доказом чого стали слова подяки від усієї місцевої молоді та їхніх батьків.