16 листопада 2017 р. в Одеському державному екологічному університеті відбулась фінальна зустріч за міжнародним проектом «Рамка кваліфікацій у сфері наук про навколишнє середовище в українських університетах (QANTUS)».

В заході взяли участь більш ніж 30 представників ВНЗ та організацій-партнерів проекту з: Національного університету «Одеська морська академія», Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Інституту екології Карпат НАНУ, Білоцерківського національного аграрного університету, Львівського національного аграрного університету, Уманського національного університету садівництва, Варшавського університету наук про життя, Ягеллонського університету в Кракові (Польща), Асоціації європейських університетів наук про життя (Бельгія), Університету м. Павія (Італія) та Університету природних ресурсів та природничих наук (м. Відень, Австрія).

Учасники зустрічі мали можливість прослухати доповідь національного координатора, проректора Національного університету «Одеська морська академія», проф. В.М. Захарченка щодо виконання українською частиною консорціуму завдань проекту 544524-TEMPUS-1-2013-1-PL-TEMPUS-SMHES.

Координатор проекту з ЄС проф. С. Ігнар (Варшавський університет наук про життя, Польща) розповів про виконання завдань з управління проектом та супутні проблеми.

Після коротких виступів представників кожної партнерської установи із висновками щодо досягнень консорціуму в ході виконання проекту QANTUS було проведено обговорення та ухвалення плану забезпечення усталеності результатів проекту у постпроектний період.