На кафедрі тваринництва і кормовиробництва успішно функціонує студентський науковий гурток «Сучасні технології у тваринництві і кормовиробництві». На засіданнях гуртківці розглядають питання щодо освоєння методик і правил закладання польових дослідів, проведення зоотехнічних й фізико-біохімічних досліджень, визначення хімічного складу кормів та оцінки їх поживності, виконання експериментальних досліджень з вирощування кормових культур, їх збирання й зберігання, приготування кормів, з’ясування продуктивної дії на тварин.

На засіданні, яке відбулось 24 лютого 2023 р., студенти наукового гуртка кафедри разом з науковими керівниками проаналізували отримані упродовж 2022 р. результати досліджень, обговорили матеріали, що будуть використовуватись для написання наукових статей, оприлюднення на всеукраїнських та міжнародних конференціях, а також на основі яких магістранти ведуть підготовку кваліфікаційних робіт.
Цьогоріч студентами наукового гуртка кафедри підготовлено для представлення на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності 201 «Агрономія» дві наукові роботи: «Формування потенціалу продуктивності конюшини лучної за безпокривного та підпокривного посіву у Західному Лісостепу України» (студент групи Аг-41 Андрій Дроздовський, науковий керівник Наталія Огородник) та «Продуктивність сіяних люцерно-злакових травосумішок залежно від їх складу в Західному Лісостепу України» (студент групи Аг-51 Святослав Лемішка, науковий керівник Іван Дудар).

Загалом науково-інноваційна діяльність науково-педагогічного колективу кафедри тваринництва і кормовиробництва спрямована на розробку нових ефективних систем підвищення продуктивності тваринництва на основі використання еколого-стабілізуючих чинників, збереження та покращення стану навколишнього природного середовища. Основними об’єктами наукових досліджень є процеси формування високопродуктивних агробіоценозів та ефективні моделі вирощування сільськогосподарських культур, екологічно чисті кормові добавки та їх використання у раціонах годівлі тварин і птиці.

У зв’язку із цим, на сьогодні науково-дослідна робота кафедри охоплює декілька напрямків:
- удосконалення способів використання кормових добавок з підвищеним вмістом енергії у раціонах жуйних тварин;
- з’ясування впливу кормових добавок на продуктивність і збереженість птиці у критичні періоди розвитку;
- розробка технології вирощування кормових бобів з метою отримання кормів із підвищеним вмістом протеїну.