Одним із напрямків Програми Еразмус+ є підтримка академічної мобільності викладачів. Нещодавно цією можливістю скористався завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності ЛНУП проф. Юрій Губені, здійснивши навчальний візит у Природничий університет Любліна.
Програма академічної мобільності у цьому випадку передбачала читання лекцій іноземною мовою та знайомство із навчальним процесом у приймаючому університеті. Партнерською кафедрою візиту була кафедра економіки і агробізнесу (завідувачка – д-р. габ. Анна Новак).
За час перебування в Любліні проф. Юрій Губені прочитав студентам одного із потоків лекції на тему організації та економічного забезпечення підприємництва, моделей та організаційного оформлення бізнесу, особливостей агробізнесу в Україні. Добра підготовка лекційного матеріалу, цікаві презентації та невимушений спосіб спілкування зі студентами створили особливу атмосферу творчого діалогу. Тому запитання і коментарі від студентів та викладачів-партнерів стали одним з елементів занять. Не оминули при зустрічах й тему впливу війни на економіку та підприємництво в Україні. Робоча зустріч проф. Юрія Губені та завідувачки кафедри економіки і агробізнесу д-р. габ. Анни Новак, викладача-тьютора від Програми Erasmus+ д-р. Анни Кобялки, д-р. габ. Арманда Каштеляна, д-р. Ельжбети Колодзєй дозволила не лише оцінити матеріали лекційного курсу та його виклад студентам, але й намітити напрямки подальшої співпраці. Колегам із Любліна було цікаво дізнатись про організацію навчального процесу у Львівському національному університеті природокористування, систему оцінювання знань, інструментарій дистанційного навчання тощо. Вони однозначно висловили підтримку колективу ЛНУП та народу України у боротьбі проти агресора.
Окрім цієї дидактичної частини візиту, проф. Юрій Губені відвідав деякі підрозділи Природничого університету в Любліні – офіс Програми Еразмус+ (д-р. Ізабела Вольська) та бібліотеку університету. Також він побував на студентській мініконференції з питань підприємництва у туристичній сфері. Оскільки в академічному кампусі Любліна розташований інший авторитетний університет – Університет ім. Марії Кюрі-Склодовської (UMCS), то проф. Ю. Губені скористався нагодою побувати у деяких його структурних підрозділах (економічний факультет, відділ співпраці із зарубіжними студентами) та взяв участь у двох тренінгах і одному публічному заході. Саме в UMCS проф. Юрій Губені зустрівся із колишньою аспіранткою, а тепер візитуючою дослідницею цього університету Іриною Костецькою.
Після офіційної програми проф. Юрій Губені ознайомився з архітектурою та просторовим розміщенням Любліна, його історичними та туристичними об’єктами. Можна з впевненістю сказати: Програма Еразмус+ є чудовим засобом не лише підтримки академічних обмінів, але й використання зарубіжного досвіду для вдосконалення навчального процесу.