На факультеті будівництва та архітектури 24-25 червня 2021 року відбулась IV Міжнародна науково-технічна конференція «Ефективні технології і конструкції в будівництві та архітектура села». З привітальним словом виступили: Андрій Васильович Мазурак, к.т.н., в.о. професора, декан факультету будівництва та архітектури, Юрій Євгенович Фамуляк, к.т.н., доцент, завідувач кафедри технології та організації будівництва та Юстина Собчак-Пястка, к.т.н., доцент кафедри механіки конструкцій відділу будівництва, архітектури та інженерії довкілля Технологічно-природничого університету (м. Бидгощ, Польща).

 

У рамках конференції були заслухані доповіді науковців: з Технологічно-природничого університету (м. Бидгощ, Польща), а саме к.т.н., доцента Юстини Собчак-Пястки та д.т.н. професора Михайла Делявського; з Гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташиця (м. Краків, Польща) – д.т.н, професора Романа Івановича Кінаша; з факультету будівництва та архітектури та землевпорядного факультету Львівського національного аграрного університету.

 

Також своїми здобутками поділись науковці та аспіранти з Національного університету водного господарства та природокористування, Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Національного університету «Львівська політехніка», Київського національного університету будівництва та архітектури, Криворізького національного університету, Ужгородського національного університету, Черкаського державного технологічного університету та ін.

 

До доповідей також долучились представник фірми «IMPERATYV. Композитна арматура та сітка» Олександр Акіменко (м. Харків) з доповіддю на тему «Композитна арматура: основні переваги, особливості використання та приклади економії» та реставратор будівель і споруд Андрій Федоришин (м. Львів) з доповіддю на тему «Використання романцементів при реставрації будівель та споруд».

 

Наприкінці конференції були підведені підсумки її роботи та учасники подякували організаторам конференції.