7 березня 2023 року представники компанії «Цепелін Україна» Ігор Кандирін та Олександр Шевчук провели навчально-практичний семінар зі студентами факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП, які навчаються за спеціальністю 208 «Агроінженерія». Студенти мали змогу ознайомитись з новаціями та технічними розробками, які впроваджено на останніх моделях техніки Fendt. Особливу увагу було приділено трансмісії, в якій використано інтелектуальну систему приводу VarioDrive. Дана технологія забезпечує незалежний привід передньої та задньої осі трактора та автоматизує включення повного приводу.
Також було звернуто увагу на будову, принцип роботи та алгоритм керування автоматичних трансмісій тракторів, дотримання режимів їх експлуатації, діагностики та сервісного обслуговування.
Така форма співпраці з дилерами всесвітньовідомих марок тракторів, якою є компанія «Цепелін Україна», дає змогу студентам ґрунтовніше ознайомитися з їх новими моделями, отримати знання щодо сучасних тенденцій тракторобудування.