8 листопада у Львівському національному університеті природокористування відбулося незабутнє дійство, що символізує для першокурсників початок нового етапу їх життя, – Посвята у студенти.
Університет отримав гідне поповнення, гостинно відчинивши двері для понад тисячі першокурсників, які успішно пройшли вступні випробування до одного із провідних закладів вищої освіти України, відзначеного престижними світовими рейтингами.
Посвячення першокурсників розпочалося з традиційного підняття Державного Прапора України під супровід Державного Гімну України у виконанні Народної хорової капели «Джерела Розточчя». Урочистість відкрив ректор Львівського національного університету природокористування, академік Національної академії аграрних наук України та Академії наук вищої школи України, професор, доктор біологічних наук Володимир Снітинський, який з вітальним словом звернувся до цьогорічних першокурсників. «Головне для рейтингу університету – не кількість студентів, а якість тих, хто вчиться в університеті і хто через декілька років отримає диплом нашого закладу. Тому ми завжди прагнули мати найкращих абітурієнтів і найкращих випускників. Наші випускники – це не тільки добрі фахівці своєї справи, це – яскраві патріоти України і університету. Наші випускники – високоосвічені і висококультурні громадяни. Ви – майбутнє нашої України. На вас з надією дивляться ваші батьки, на вас дивиться Україна», – наголосив Володимир Васильович.


Також ректор зі словами щирої подяки звернувся до професорсько-викладацького складу університету, який продовжує самовіддано виконувати свою роботу в цей складний час: «Щиро дякую вам, шановні колеги, за вашу жертовну працю. Надіюсь, що зерно вашої праці, ваших знань впаде на благодатний ґрунт і проросте стоколосим урожаєм».
Зі щирими словами до усіх присутніх звернувся Михайло Лизак, голова профкому студентів та аспірантів університету, який привітав нових членів дружної студентської родини і побажав їм не лише здобувати омріяну професію, але й долучатись до активного студентського життя в органах студентського самоврядування, вступати у наукові гуртки, колективи художньої самодіяльності і спортивні секції.
Опісля відбулося головне дійство дня – присяга першокурсників, яку від імені всіх студентів склав здобувач першого року навчання Ернест Яроцький. Згодом ректор університету під студентський гімн «Гаудеамус» вручив представникам факультетів символічні ключ та студентський квиток.
Запальними патріотичними піснями усіх присутніх вітали Народна хорова капела «Джерела Розточчя», Народний ансамбль «Троїсті музики», студентський музичний гурт «Сьоме небо» та переможці конкурсу «Нові таланти – 2022».
Фінальним акордом заходу став «Гімн українських націоналістів». Традиційно під час його виконання було покладено квіти до пам’ятника Провідникові українських національно-визвольних змагань XX століття, студентові нашого університету Степанові Бандері.
Вітаємо наших першокурсників з початком цікавого, насиченого і пізнавального студентського життя. Бажаємо успіхів у навчанні, досконало освоїти майбутню професію та знайти друзів на все життя. Бажаємо стати гідними членами великої й дружної університетської родини, добрими справами примножити славу рідного вишу й своєї Батьківщини.