16 січня 2023 року у змішаному форматі відбулась конференція трудового колективу Львівського національного університету природокористування, питанням порядку денного якої було «Про клопотання перед Міністерством освіти і науки України та Кабінетом Міністрів України щодо термінової передачі комплексу водозабірних та водоочисних споруд з балансу Львівського національного університету природокористування на баланс Львівського міського комунального підприємства "Львівводоканал"».
Перед тим, як перейти до реалізації порядку денного, ректор університету Володимир Снітинський вшанував хвилиною мовчання загиблих у м. Дніпрі 14 січня 2023 року та всіх жертв російсько-української війни.
Головою конференції було обрано голову профспілкової організації працівників ЛНУП Романа Шмига, до президії також увійшли ректор ЛНУП Володимир Снітинський та завідувач канцелярії Оксана Музика.
Щодо питання порядку денного доповідав проректор з адміністративно-господарської роботи Василь Друзюк, який зазначив, що Львівський національний університет природокористування понад 70 років здійснює оперативне управління водогонами, водозабірними та очисними спорудами м. Дублян, що не є властивою діяльністю для університету.
Станом на сьогодні мережі та обладнання є фізично й морально зношеними і, як наслідок, не забезпечують екологічних вимог. Університет не має фінансових можливостей модернізувати дані мережі, оскільки доходи від надання послуг з водопостачання та водовідведення є значно нижчими від витрат на їх експлуатацію. Місто Дубляни увійшло у Львівську міську територіальну громаду, яка заявляє про готовність прийняти мережі на свій баланс, що потребує згоди від засновника університету – Міністерства освіти і науки України, однак через особливості чинного законодавства це можливо здійснити особливим розпорядженням Кабінету Міністрів України або шляхом внесення змін у законодавчі акти. Враховуючи це, Львівська міська рада наполягає на тому, щоб університет став оптовим споживачем води, яка надходитиме з водозабірних споруд, що у підпорядкуванні «Львівводоканалу». Запропонований варіант розв’язку проблеми для університету неприйнятний, оскільки така діяльність, як продаж води населенню, не є властивою для закладу вищої освіти.
Враховуючи вищенаведене, конференція трудового колективу прийняла рішення:
- відмовитись від пропозиції Львівської міської ради щодо переходу у статус оптового споживача води;
- клопотати перед Міністерством освіти і науки України та Кабінетом Міністрів України щодо термінової передачі комплексу водозабірних та очисних споруд ЛНУП з балансу Львівського національного університету природокористування на баланс Львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал».