16 березня 2023 р. у Львівському національному університеті природокористування відбувся благодійний концерт з нагоди 209-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря, під час якого було зібрано 37777 гривень на потреби Збройних Сил України.
З вітальним словом до університетської громади звернувся ректор університету, академік НААНУ Володимир Снітинський, який наголосив на важливості для сучасної України постаті Великого Кобзаря, котрий своїм духовним мечем допомагає українцям боронити рідну землю від споконвічного ворога. Ще у той час, коли наша країна не мала своєї державності, була в імперському ярмі, наш національний пророк своїм словом творив образ вільної України, формував дух вільного українця, для якого «Кобзар» навіки став найдорожчою книгою: січові стрільці та воїни УПА брали її з собою в бій, Шевченкове «Борітеся – поборете» лунало на Майдані Незалежності під час Революції Гідності, ці слова і під час нинішньої російсько-української війни стали нашим гаслом і нашою надією.
Володимир Васильович також представив гостей свята – військовослужбовців 62 окремого батальйону 103 бригади ОБТРО, які подарували нашому навчальному закладу бойові прапори з підписами воїнів.


У доповіді «Свою Україну любіть», яка супроводжувалась мультимедійною презентацією, доцент кафедри гуманітарної освіти Анжела Куза наголосила на важливості виконання заповітів Тараса Шевченка, розповіла про традиції університету щодо відзначення Шевченківських днів та про історію першого повного видання «Кобзаря» українською та польською мовами, яке було спільним проєктом ЛНУП та Люблінського католицького університету Івана Павла II і стало культурним явищем для двох народів. Відзначила, що в нашому університеті є добра традиція, започаткована ректором Володимиром Снітинським, запрошувати на творчі зустрічі з колективом лауреатів Шевченківської премії, чиє життя і творчість суголосні із заповітами Великого Кобзаря. Так, зокрема, у ЛНУП у різні роки побували Іван Гнатюк, Роман Лубківський, Євген Сверстюк, Василь Шкляр та інші.
На цьогорічному Шевченківському святі наші найпочесніші гості – воїни ЗСУ, яким студенти присвятили свої виступи. У концерті взяли участь: Народна хорова капела «Джерела Розточчя», Народний ансамбль танцю «Первоцвіт», Народний духовий оркестр, Народний інструментальний ансамбль «Троїсті музики», Народний вокально-інструментальний ансамбль «Берегиня», студентський гурт «7 небо» та студенти наукового гуртка «Плекання рідної мови».
В кінці благодійного концерту учасники художніх колективів передали зібрані кошти, а саме 37777 гривень, військовослужбовцям 62 окремого батальйону 103 бригади ОБТРО.
Слава Україні!
Героям слава!