У сучасному суспільстві відбувається багато конфліктів, телебачення та інтернет розповідають про жахливі вияви насилля та жорстокості у різних їх проявах. Тому сьогодні дуже важливо пропагувати відмову від насильства, навчитись розуміти один одного та вберегтись від непоправних наслідків.
З метою формування правової культури та правової свідомості студентської молоді практичний психолог відділу з організації навчально-виховної роботи студентів Львівського національного університету природокористування Мирослава Ходакова провела ряд зустрічей зі здобувачками вищої освіти різних спеціальностей ЛНУП.
Задля підвищення обізнаності здобувачів вищої освіти з питань протидії насильству, співзалежності, маніпуляціям, аб’юзивним відносинам психолог дала вичерпні відповіді на запитання студентів щодо превентивних заходів і механізмів реагування на можливі прояви кібербулінгу та інші види психологічного насилля. Розповіла присутнім про пошук шляхів виходу зі складних ситуацій, обговорила з ними формування навичок відповідальності, безпечної поведінки, емпатійного ставлення.
Зустрічі проводились у формі діалогів. Здобувачки вищої освіти отримали безліч корисної інформації та погодились з тим, що необхідно ретельно обдумувати свої вчинки та власне майбутнє.