26 грудня 2023 року відбулось засідання ректорату Львівського національного університету природокористування.
Розпочав засідання в.о. ректора Василь Лопушняк, який привітав членів ректорату з Різдвом Христовим і наголосив, що це свято є найкращим часом для реалізації задумів стосовно продовження освітянських і наукових традицій розвитку університету та започаткування нових ідей, які будуть їх примножувати.
Після цього перейшли до розгляду поточних питань.

Перший проректор Ірина Федів наголосила на наступному: завершити формування наказів про призначення академічної стипендії до 28 грудня 2023 року; проінформувати студентів про вчасну оплату за навчання у другому семестрі 2023–2024 н.р.; провести перевірку кваліфікаційних робіт студентів ОС «Магістр» на плагіат до 15 січня 2024 р., а попередній захист цих робіт – у період з 15 до 20 січня 2024 р.; упродовж 25-29 грудня 2023 р. роботу науково-педагогічних працівників провести у змішаному форматі, акцентувати увагу на наповненні платформи Moodle навчальним контентом дисциплін, що будуть викладатись у другому семестрі 2023–2024 н.р.
Керівник Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула відзначив необхідність узгодити графік навчального процесу на II семестр 2023–2024 н.р. для студентів ОС «Магістр» у частині проведення виробничої практики, а також актуалізувати інформацію про пільгові категорії студентів, що претендують на переведення на бюджетну форму навчання.
Проректор з наукової роботи Богдан Гулько повідомив про результати діяльності робочих груп, які створені на факультетах для забезпечення участі у міжнародних проєктно-грантових програмах ЄС, зокрема про завершення підготовки заявок на конкурс Програми Еразмус+ на 2024 рік. Також проректор акцентував увагу на доцільності продовжувати міжнародну співпрацю в напрямі наукової та інноваційної діяльності, у тому числі щодо написання та публікації наукових статей у виданнях, що входять до наукометричних баз Scopus та Web of Science.
Проректор з навчально-виховної роботи Юрій Дубневич проінформував присутніх про організацію виховного процесу в січні 2024 р., зокрема про підготовку до урочистості з нагоди 115-ї річниці від дня народження провідного українського діяча національно-визвольного руху Степана Бандери та до урочистої академії з нагоди випуску студентів ОС «Магістр» 2024 року.
Про організацію роботи господарського відділу доповів проректор Антон Косовський, який ознайомив із заходами щодо економії паливно-енергетичних ресурсів у період зимових канікул 2023–2024 н.р., щодо забезпечення доступності навчальних приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та щодо передачі системи водопостачання і водовідведення на баланс Львівської міської ради.
Декани факультетів акцентували увагу на: співпраці з міжнародними партнерами для спільної роботи над грантовими проєктами та програмами мобільності викладачів і студентів, а також щодо написання спільних наукових статей у журналах, індексованих в наукометричних базах Scopus та W&S; продовженні співпраці зі стейкхолдерами стосовно виявлення проблемних питань виробництва для виконання госпдоговірних тематик; проведенні профорієнтаційної роботи серед випускників ЗОШ та фахових коледжів ЛНУП; підготовці звітів самоаналізу освітніх програм, акредитація яких запланована на січень-лютий 2024 р.
Директор Навчально-наукового інституту заочної та післядипломної освіти Галина Мацьків ознайомила присутніх із результатами діяльності інституту в першому семестрі 2023–2024 н.р. та планами роботи на другий семестр 2023–2024 н.р.
Головний учений секретар Наталія Стойко проінформувала про стан виконання ухвал Вченої ради ЛНУП за 2023 рік, акцентуючи увагу на тих завданнях, які виконані частково.
На завершення засідання голова профспілки Роман Шмиг доповів про зібрані працівниками університету кошти в сумі 73 тисячі гривень, які будуть передані на ремонт легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб ЗСУ.