25 квітня 2024 року факультет механіки, енергетики та інформаційних технологій ЛНУП відвідала делегація компанії AGCO у складі керівника сервісу у Східній Європі Олексія Козлова та технічних спеціалістів з колісних тракторів компанії Ігоря Кандиріна та Тараса Мельникова. AGCO – один зі світових лідерів з виробництва і постачання сільськогосподарської техніки та обладнання. Жодна інша сільськогосподарська компанія у світі не пропонує більш повний спектр машин та обладнання.
Під час зустрічі з в.о. ректора університету Василем Лопушняком та деканом факультету Степаном Ковалишиним було обговорено низку питань щодо подальшої взаємовигідної співпраці. Вони насамперед стосувались проведення спеціалістами компанії AGCO занять в обсязі 32 год для студентів I-IV курсів спеціальності «Агроінженерія», встановлення на кафедрі агроінженерії та технічного сервісу ім. О.Д. Семковича навчально-демонстраційного стенда з навігаційного обладнання тракторів, поетапного покращення її матеріально-технічної бази шляхом передачі для навчальних цілей окремих вузлів і механізмів окремих марок с.-г. техніки тощо.
Учасники зустрічі висловили свої пропозиції стосовно подальшої взаємовигідної співпраці та запевнили, що вона буде тільки розширюватись і спрямовуватись на покращення рівня підготовки студентів факультету агроінженерного профілю.