18 березня 2024 року відбулось засідання ректорату Львівського національного університету природокористування.
Розпочав засідання в.о. ректора Василь Лопушняк з питання якості освітнього процесу в університеті. У продовження перший проректор Ірина Федів і керівник Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула проінформували про результати проміжного модульного контролю знань студентів денної форми навчання РВО «Бакалавр» і «Магістр». Доповідачі акцентували увагу на низькому рівні успішності студентів в окремих академічних групах, а також на неякісному наповненні навчальним контентом окремих дисциплін у навчальному віртуальному середовищі Moodle. Для вирішення вищенаведених проблем в.о. ректора Василь Лопушняк дав ряд доручень:

- першому проректору Ірині Федів та керівнику Навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олегу Микулі розробити заходи щодо покращення якості вищої освіти та усунення негативних результатів проміжного модульного контролю знань студентів до 19.03.2024;
- завідувачам кафедр провести аналіз наповнення навчальним контентом у навчальному віртуальному середовищі Moodle окремих дисциплін, які вивчаються у другому семестрі 2023–2024 н.р. на денній та заочній формах навчання, і забезпечити актуалізацію інформації навчальних електронних ресурсів упродовж двох днів (до 19.03.2024);
- наставникам академічних груп провести зі студентами обговорення результатів проміжного модульного контролю знань упродовж тижня, акцентуючи увагу на підвищенні відповідальності студента за навчання і його результати.
Проректор з наукової роботи Богдан Гулько доповів про стан виконання пунктів ухвали Вченої ради стосовно грантових проєктів, зокрема тих, що стосуються організації, планування і виконання науково-дослідних робіт з госпдоговірної тематики.
Проректор з адміністративно-господарської роботи Василь Друзюк проінформував про подання ескізних пропозицій з реставрації пошкодженої будівлі навчального корпусу факультету землевпорядкування та туризму в Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА, а також про необхідність активізації роботи з боржниками за невиконання договірних зобов’язань в інтересах університету.
Керівник відділу з організації виховної роботи студентів Оксана Качмар проінформувала про стан підготовки виховних заходів на тиждень, а саме: у Науковій бібліотеці університету впродовж тижня проходитиме виставка-інсталяція «Музика рідного дому», а 21 березня в рамках Національного тижня читання поезії 2024 «Ріки незмінно течуть до дому» відбудеться зустріч з поетесою Наталією Скосаревою «Митець купається у слові». Також на факультетах і в гуртожитках розпочинаються тематичні бесіди студентів із капеланом університету «Піст і його значення для християнина».
Керівник юридичного відділу Петро Оліщук доповів про основні напрями діяльності юридичного відділу університету, а саме: про впорядкування локальних нормативних актів, зокрема положень про структурні підрозділи університету; про стан розгляду судових справ університету; про врегулювання конфліктних ситуацій в університеті; про оформлення документації на земельні ділянки.
Декани факультетів Степан Ковалишин, Володимир Бальковський, Володимир Ковалів, Андрій Мазурак, Павло Колодій, директор Навчально-наукового інституту заочної та післядипломної освіти Галина Мацьків доповіли про поточну роботу і завдання на тиждень. За результатами обговорення поданої інформації прийнято наступні рішення: забезпечити належну якість проведення атестації студентів ННІЗПО освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» (додатковий вступ); забезпечити проведення на базі ЛНУП 21.03.2024 кваліфікаційного іспиту на отримання свідоцтва сільськогосподарського дорадника та сільськогосподарського експерта-дорадника; продовжити підготовку студентів випускового курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» до складання єдиного державного кваліфікаційного іспиту; продовжити профорієнтаційну роботу, зокрема в Золочівському фаховому коледжі ЛНУП та ЗОШ Червоноградського району, а також інших освітніх закладах; провести зустріч-ознайомлення із навчально-практичними центрами випускників шкіл ОТГ Стрийського району; провести 19.03.2024 урочисте відкриття лабораторії «Роботизовані агросистеми» на кафедрі агроінженерії та технічного сервісу ім. проф. Олександра Семковича.
Начальник відділу кадрів Ольга Туркот проінформувала про стан організації кадрового діловодства в університеті, зокрема стосовно відповідності посадових інструкцій працівників положенням про структурні підрозділи університету.
Голова профспілки Роман Шмиг доповів про результати та плани благодійних акцій в університеті, зокрема про зустріч з представниками громадської організації «Батальйон відважних жінок» та допомогу в підготовці гостинців для українських військових, а також про початок організації заходів для благодійної акції «Великодній кошик Збройним Силам України».
Головний учений секретар Наталія Стойко проінформувала про стан рецензування відомостей самооцінювання освітньо-наукових програм та про якість інформаційного наповнення Календаря подій ЛНУП.