Бугіль Світлана Ярославівна – кандидат економічних наук, доцент кафедри туризму.

У 2001 році з відзнакою закінчила Львівський державний аграрний університет за спеціальністю «Менеджмент організацій» та здобула кваліфікацію економіста-менеджера з правового забезпечення АПК.

У 2006 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук на тему «Організаційно-економічний механізм розвитку агробізнесу на ринку продовольства» у спеціалізованій вченій раді Тернопільського національного економічного університету.

Кандидат економічних наук з 2006 року.

Вчене звання доцента присвоєно у 2011 році.

Призначена на посаду доцента кафедри туризму у 2019 році (наказ від 03.09.2019 р. № 444-к).

Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 22 роки, у тому числі у ЛНУП – 12 років.

Основні етапи науково-педагогічної діяльності у закладах вищої освіти із зазначенням посади та місця роботи:

2003‒2005 рр. ‒ асистент кафедри правознавства Львівського національного аграрного університету.

2005‒2007 рр. ‒ асистент кафедри фінансів і кредиту Львівського національного аграрного університету.

2007‒2008 рр. – доцент кафедри фінансів Львівської державної фінансової академії.

2009‒2014 рр. – доцент кафедри державних фінансів Львівської державної фінансової академії. Виконувала обов’язки заступника завідувача кафедри.

2015‒2019 рр. – доцент кафедри державних та місцевих фінансів Львівського національного університету імені Івана Франка.

З 2019 р. – доцент кафедри туризму Львівського національного університету природокористування.

Основні навчальні курси, які веде викладач: для здобувачів РВО «Бакалавр» – «Бізнес-планування у туризмі», «Маркетинг у туризмі», «Економіка туристичних підприємств», «Міжнародний туризм», «Туристичний брендинг»; для здобувачів РВО «Магістр» – «Управління туристичними дестинаціями», «Стратегічний маркетинг в туризмі», «Менеджмент туристичних дестинацій внутрішнього туризму».

Основні напрями наукових досліджень: аналіз тенденцій, проблем та прогнозування розвитку туристичних дестинацій; кластерний розвиток у туризмі, маркетинг на ринку туристичних послуг; оцінювання ризиків та можливостей розвитку сільського зеленого туризму як інноваційного ресурсу розвитку сільських територій.

Виконавець науково-дослідної теми кафедри туризму «Розвиток соціо-еколого-економічної системи туризму і рекреації в умовах глобалізації» (державний реєстраційний номер 0123U101617, термін виконання 03.2023 р. – 02.2028 р.).

Науковий консультант з маркетингу в туризмі Кластера сільського туризму «Бойківський колорит» в Івано-Франківській області.

Науковий консультант у сфері сільського зеленого туризму в Яворівському національному природному парку.

Науковий консультант РЛП «Верхньодністровські Бескиди» у сфері сільського зеленого туризму.

Підвищення кваліфікації (стажування)

У 2023 році пройшла міжнародне стажування в межах співпраці у сфері науково-технічної та освітньої діяльності з науковим кластером «Інтермаріум» на тему «Інноваційні освітні технології: європейський досвід та його впровадження в підготовку фахівців з економіки та управління», м. Рига, Латвійська Республіка (13 лютого – 26 березня 2023 року, 180 годин).

У 2022 році пройшла міжнародне наукове стажування на тему «Міжнародна освітня співпраця як приклад розвитку професійної майстерності фахівця» в рамках підвищення кваліфікації як складової навчання впродовж життя, яке проводилося на базі Вищої школи агробізнесу в Ломжі (Польща).

У 2022 році пройшла курси підвищення кваліфікації: «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу» (Інститут вищої освіти НАПН); «Горизонт Європа для України» (Міністерство освіти і науки України); «Європейська інтеграція і транскордонне співробітництво» (в рамках програми ЄС Еразмус+); «Європейські практики диверсифікації сільського туризму на засадах збалансованості та креативності» (в рамках програми ЄС Еразмус+); «Кращі практики дослідження та викладання європейських студій: український та міжнародний досвід» (в рамках програми ЄС Еразмус+); «Кращі практики кластерів та бізнес-об’єднань» (Український кластерний альянс); «Інтерактивне навчання. Результати наймасштабнішої співпраці ІТ-бізнесу та освіти 2022» (Genesis).

У 2021 році пройшла курси підвищення кваліфікації: «Туристичний бренд регіону» (Європейська академія новин); «Методологія дослідження культурного туризму дестинацій» (Асоціація індустрії гостинності України); «Сучасні тренди в економіці та роль бізнес-освіти» (Київський інститут бізнесу та технологій); «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах» (платформа онлайн-курсів Prometheus); «Управління дестинаціями і роль DMO» (платформа онлайн-курсів Prometheus).

У 2020 році пройшла підвищення кваліфікації в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету на тему «Використання платформи Zoom для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі».

У 2019 році пройшла підвищення кваліфікації у Львівському національному університеті імені Івана Франка на кафедрі туризму. Тема підвищення кваліфікації – «Вдосконалення навчально-методичної та наукової діяльності при підготовці фахівців за спеціальністю “Туризм”».

Участь у професійних та громадських об’єднаннях:

- учасник ГС «Національна туристична організація України»;

- учасник Громадської спілки «Асоціація індустрії гостинності України»;

- член Всеукраїнської громадської неприбуткової організації «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму України»;

- асоційований учасник Громадської спілки «Професійна асоціація екологів України».

Нагороди:

- Подяка Міністерства фінансів України за сумлінну працю, високий професіоналізм, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків та з нагоди Дня Незалежності України;

- Грамота Західного наукового центру НАН України і МОН України за особливі здобутки в науковій і науково-організаційній роботі та з нагоди професійного свята – Дня науки;

- Подяка Львівського національного університету природокористування за підготовку до участі в конкурсі «Кращий студент-науковець Львівського національного університету природокористування 2022»;

- Подяка Державного торговельно-економічного університету за підготовку студентки, яка здобула Диплом III ступеня на Міжнародній студентській науковій конференції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики».

Наукові та навчально-методичні публікації

Автор близько 180 публікацій, з них 107 наукових та 73 навчально-методичного характеру. Є співавтором 15 наукових монографій (7 опубліковані за кордоном), 14 навчальних посібників (5 з грифом МОН України).

ORCID ID: 0000-0003-4863-5235.

Індекс Гірша (h-index) в Google Scholar – 8.