29 січня 2024 року відбулось чергове засідання ректорату Львівського національного університету природокористування.
Традиційно засідання розпочав в.о. ректора Василь Лопушняк, який наголосив на подіях і ключових завданнях робочого тижня, зокрема: 29-30 січня проходить організаційна зустріч партнерів міжнародного проєкту Erasmus+ KA2 DEFEP «Distance education for future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market»; 30 січня відбудеться спільна молитва та прощання з колядою; 31 січня відбудеться урочистість з нагоди 115-ї річниці від дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери; необхідно провести підсумки захисту кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Магістр»; важливо продовжити профорієнтаційну роботу в школах та коледжах; доцільно акцентувати увагу на епідемічній ситуації в університеті.

Перший проректор Ірина Федів доповіла про результати моніторингу відвідування занять студентами освітнього ступеня «Бакалавр», про результати впровадження дуальної форми навчання в університеті, про проміжні результати захисту кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Магістр», про зустрічі в рамках міжнародного проєкту Erasmus+ KA2 DEFEP «Distance education for future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market».
Керівник навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула повідомив про необхідність оновлення бази даних про пільгові категорії студентів університету денної та заочної форм навчання, а також про удосконалення системи розміщення кваліфікаційних робіт ОС «Бакалавр» та «Магістр» в репозиторії університету.
Проректор з наукової роботи Богдан Гулько поінформував про стан розгляду грантової заявки головним офісом проєкту InterReg Next Україна – Польща. Він повідомив, що успішно пройдено черговий етап експертизи, а остаточне рішення щодо фінансування проєкту буде прийняте впродовж 14 днів. Також проректор доповів про проведення конкурсу студентських наукових робіт в університеті упродовж лютого-березня.
Проректор з адміністративно-господарської роботи Антон Косовський доповів про стан виконання підготовчих робіт щодо реконструкції пошкодженої будівлі землевпорядного корпусу, а також про стан енергоспоживання в університеті.
В обговоренні взяв участь в.о. ректора Василь Лопушняк, який закцентував увагу на необхідності удосконалення системи енергоощадності в університеті та надав слово членам комісії з аналізу стану енергоспоживання в ЛНУП Сергію Сиротюку та Тарасу Станицькому, які ознайомили присутніх зі станом опалювальних систем університету та доповіли про альтернативи щодо підвищення енергоефективності та енергоощадності університету.
Декани факультетів Степан Ковалишин, Володимир Ковалів, Андрій Мазурак, Павло Колодій, Володимир Бальковський, директор Навчально-наукового інституту заочної та післядипломної освіти Галина Мацьків доповіли про поточну роботу і завдання на тиждень. Зокрема, акцентували увагу на: проведенні обговорення на засіданнях випускових кафедр слабких сторін підготовки та захисту кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Магістр» і врахуванні їх під час підготовки до захистів, які відбудуться у лютому 2024 р.; продовженні профорієнтаційної роботи серед випускників ЗОШ та фахових коледжів Львівської області, залучаючи студентську спільноту університету до інформування про сильні сторони і можливості навчання в ЛНУП; проведенні внутрішнього аудиту результатів навчання за дуальною формою та розробленні заходів щодо удосконалення цієї форми здобуття вищої освіти в університеті.
Головний учений секретар Наталія Стойко закцентувала на забезпеченні належного наповнення інформацією Календаря подій ЛНУП на лютий 2024 року всіма структурними підрозділами університету.
Підсумовуючи, в.о. ректора Василь Лопушняк дав низку доручень:
- Проводити внутрішній моніторинг стану захворюваності серед студентів та подавати щоденно цю інформацію в Навчально-методичний відділ забезпечення якості вищої освіти для прийняття оперативних рішень стосовно вжиття відповідних заходів реагування для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя на території університету.
- Забезпечити участь викладачів та студентів у заходах, що відбудуться в університеті 31 січня та 1 лютого в рамках міжнародного проєкту Erasmus+ KA2 DEFEP «Distance education for future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market».
- Провести зустріч голів екзаменаційних комісій із захисту кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Магістр» для визначення основних напрямів удосконалення підходів до виконання цих робіт.
- Продовжувати профорієнтаційну роботу в школах та коледжах, максимально посиливши індивідуальну роботу викладачів із випускниками шкіл та їх батьками, зокрема використовуючи неформальні підходи (наприклад, промоція освітніх програм, можливостей працевлаштування випускників, дозвілля студентів тощо).
- Продовжувати розвивати дуальну форму навчання в університеті як важливу складову підвищення якості професійної підготовки здобувачів освіти.
- Розпочати роботу з підготовки пілотних проєктів енергоощадності та пошуку позабюджетних джерел фінансування для їх реалізації.