17-18 квітня факультет землевпорядкування та туризму Львівського національного університету природокористування в рамках співпраці взяв участь у зустрічі за Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.
Ефективна співпраця закладів вищої освіти, бізнесу та громад – запорука якісних змін у країні. Саме університети повинні стати їхньою рушійною силою, першими опановуючи інновації. Рік тому Програма USAID АГРО передала провідним університетам України методологію просторового планування територій громад. Завдяки цьому вони змогли вперше в історії України підготувати понад 1700 фахівців, які вміють розробляти плани просторового розвитку.
За підтримки Програми USAID АГРО відбулась зустріч представників 18 університетів для актуалізації запитів бізнесу, громад та органів державної влади щодо підготовки фахівців з просторового планування територій.
До діалогу долучилися урядовці, парламентарі, представники громадського сектору. У свою чергу університети представили їм свої кейси допомоги громадам у впровадженні кращих світових практик управління земельними ресурсами.
Почуте та побачене допоможе університетам стати ще ефективнішими консультаційними хабами з просторового планування для громад, щоб прискорити відновлення України.