15 січня 2024 років відбулось засідання ректорату Львівського національного університету природокористування.
Розпочав засідання в.о. ректора Василь Лопушняк, наголосивши на одному з пріоритетних напрямів розвитку університету – профорієнтаційній роботі. В обговоренні цього питання взяла участь відповідальний секретар приймальної комісії Людмила Гнатишин, яка проінформувала про ключові моменти проєкту Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році.
У контексті цього питання прийнято рішення продовжити профорієнтаційну роботу, використовуючи традиційні підходи (виїзд у заклади освіти, проведення днів відкритих дверей і підготовчих курсів тощо) і нетрадиційні підходи (залучення студентів і випускників до інформування про можливості навчання в ЛНУП, проведення віртуальних ознайомчих зустрічей, поширення реклами на сайті університету та в соціальних мережах і т. ін.).

Перший проректор Ірина Федів та керівник навчально-методичного відділу забезпечення якості вищої освіти Олег Микула проінформували про основні акценти освітнього процесу, що стосуються підготовки проєктів освітніх програм 2024 року, попереднього захисту кваліфікаційних робіт студентів ОС «Магістр», моніторингу якості наповнення віртуального середовища Moodle, проведення ліквідації академічної заборгованості за результатами зимової сесії. До обговорення цих питань долучились декани факультетів Павло Колодій, Андрій Мазурак, Володимир Ковалів, Степан Ковалишин і директор Навчально-наукового інституту заочної та післядипломної освіти Галина Мацьків.
Проректор з наукової роботи Богдан Гулько акцентував увагу на організації наукової діяльності на факультетах у контексті виконання Ухвали Вченої ради від 9 січня 2024 р. Зокрема, продовжити роботу щодо: підготовки заявок на міжнародні програми, конкурси, гранти ЄС у 2024 р.; пошуку і реалізації програм міжнародної академічної мобільності для студентів у 2024 р.; співпраці із закордонними ЗВО-партнерами.
Проректор з навчально-виховної роботи Юрій Дубневич доповів про підготовку урочистого заходу «Прощання з колядою» та продовження роботи щодо інформування працівників університету про дотримання правил безпеки під час повітряної тривоги, а також про протиепідемічні заходи на період поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій.
Декан факультету будівництва та архітектури Андрій Мазурак повідомив про виконання робіт з тимчасової консервації зруйнованого землевпорядного корпусу.
В.о. ректора Василь Лопушняк наголосив на необхідності створення єдиного інформаційного середовища університету як комплексної системи, яка буде забезпечувати нерозривне та публічне інформування про усі напрями діяльності університету. Також керівник відзначив доцільність перегляду посадових інструкцій окремих структурних підрозділів університету з метою уточнення розподілу обов’язків їх працівників.
Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції Вадим Котик проінформував присутніх, що в університеті відповідно до Антикорупційної програми ЛНУП розроблено перелік та опис антикорупційних заходів і порядок їх виконання. Наголосив на важливості дотримання принципів і визначених законом правил щодо академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу, а також відзначив, що про факти корупційних правопорушень в університеті або у відокремлених структурних підрозділах (фахових коледжах) можна надіслати повідомлення на електронну пошту (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).
Головний бухгалтер Іванна Черняк проінформувала про рівень інфляції у 2024 році, який становить 5.1%.
Головний учений секретар Наталія Стойко проінформувала про створення Календаря подій ЛНУП з січня 2024 року як важливого інструментарію управління діяльністю університету.