15 грудня 2023 року відбулась зустріч в.о. ректора ЛНУП Василя Лопушняка з проректором з наукової роботи Богданом Гульком, керівником відділу міжнародних зв’язків, роботи з іноземцями та особами без громадянства Ростиславом Федівом та фахівцем цього відділу Тарасом Матвійчуком. У ході робочої зустрічі було обговорено актуальні питання міжнародної співпраці Львівського національного університету природокористування з закордонними закладами вищої освіти та різноманітними передовими міжнародними інституціями. В.о. ректора Василь Лопушняк наголосив на важливості активізації зусиль університету щодо розвитку зв’язків з закордонними університетами, а також необхідності подальшого розширення кола міжнародних партнерів ЛНУП.

Під час зустрічі в.о. ректора Василь Лопушняк коротко ознайомився зі звітами усіх учасників зустрічі щодо поточної діяльності структурних підрозділів університету у пошуку перспективних напрямів участі ЛНУП у міжнародних освітньо-наукових проєктах та програмах співробітництва.
Зокрема, керівником відділу міжнародних зв’язків, роботи з іноземцями та особами без громадянства Ростиславом Федівом було коротко представлено результати роботи відділу за останні півтора місяця, серед яких: організація на факультеті управління, економіки та права та факультеті будівництва та архітектури заходів щодо популяризації та обміну досвідом участі науково-педагогічних працівників ЛНУП у міжнародних проєктах в рамках напрямів програми Erasmus, підписання нового договору про співробітництво між Львівським національним університетом природокористування та Університетом м. Лейда (Каталонія, Іспанія), номінування студентів ЛНУП для участі у програмах навчання за міжнародним обміном, пошук інших перспективних варіантів розвитку міжнародної співпраці університету та налагодження комунікації з новими закордонними партнерами ЛНУП.
У процесі обговорення в.о. ректора Василь Лопушняк підкреслив важливість та доцільність подальшого проведення «Форуму інноваційних ідей», міркування щодо необхідності організації якого було озвучені керівником відділу міжнародних зв’язків та проректором з наукової роботи ЛНУП.
Також під час робочої зустрічі було надано особливої уваги питанню ширшого залучення якомога більшої кількості науково-педагогічних працівників ЛНУП до участі у роботі над підготовкою проєктів міжнародних досліджень англійською мовою. Метою такого залучення є збільшення кількості успішних заявок на участь у міжнародних проєктах. Фахівець відділу міжнародних зв’язків, роботи з іноземцями та особами без громадянства Тарас Матвійчук запропонував використати апробовані міжнародні методики підвищення рівня володіння іноземними мовами у роботі з науково-педагогічними працівниками університету.
Передовсім зустріч була зосереджена на виробленні спільного бачення процесу пришвидшення інтернаціоналізації Львівського національного університету природокористування, що покликана допомогти у забезпеченні подальшого сталого розвитку університету через поглиблене співробітництво з закладами вищої освіти Європи та світу, участь у міжнародних освітньо-наукових програмах урядів держав-партнерів України, а також залучення до співпраці з ЛНУП міжнародних фондів у галузі освіти, науки, техніки, сільського господарства, економіки, природокористування, розвитку інститутів громадянського суспільства та державного управління і реформ.